Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/Заголовок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вилучення статей
Номінації на вилучення статей

На цій сторінці користувачі пропонують (номінують) сторінки та обговорюють доцільність їхнього вилучення. Заявки на вилучення статті мають бути аргументовані — тобто посилатися на конкретні правила і поради української Вікіпедії. При занесенні статті в список на вилучення ставте на сторінці статті відповідну позначку (див. нижче) для того, щоб запобігти її даремній доробці учасниками, які не знатимуть, що стаття може бути невдовзі вилучена, а також привернути увагу зацікавлених користувачів до обговорення питання з вилучення.

Не всі статті, що варто вилучити, потребують номінації: деякі з них можна вилучати без обговорення. Таке вилучення називається швидким, а всі причини, відповідно до яких стаття може бути вилучена без обговорення, перелічені в розділі Критерії швидкого вилучення. Для швидкого вилучення потрібно позначити статтю шаблоном {{db-reason}}.

Обговорення щодо вилучення статті триває 1 тиждень. Враховуються лише аргументи, що ґрунтуються на правилах і порадах української Вікіпедії (ВП:ПП, ВП:КРВИЛ, ВП:ЧНВ, ВП:КЗ, ВП:ОД, ВП:ПОДІБНЕ).

Після закінчення терміну обговорення адміністратор аналізує представлені в обговоренні аргументи сторін і на підставі цих аргументів підбиває підсумок з обґрунтуванням. У випадку недостатнього обґрунтування будь-який користувач може оскаржити цей підсумок упродовж 1 тижня як описано тут.

За допомоги Журналу вилучень ви можете відстежувати вилучення всіх типів сторінок в реальному часі.

Номінувати сторінку на вилучення

Довідка · Пісочниця · Кнайпа · Портали · Проєкти · Запити · Портал спільноти


Поточні обговорення

Дата Статті-кандидати на вилучення