Вільярреал Б

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вільярреал Б
Повна назва
Прізвисько El Submarino Amarillo
(«Жовта субмарина»)
Засновано 1999
Населений пункт Вільярреал, Іспанія Іспанія
Стадіон «Сьюдад Депортіва»
Вміщує 5 000
Президент Іспанія Фернандо Роїг Альфонсо
Головний тренер Іспанія Пако Лопес
Ліга Сегунда Дивізіон Б
2015/16 2
Домашня
Виїзна

«Вільярреал Б» (ісп. Villarreal Club de Fútbol B) — іспанський футбольний клуб з міста Вільярреал провінції Кастальо у складі автономної спільноти Валенсія, резервна команда клубу «Вільярреал». Клуб заснований у 1999 році, гостей приймає на стадіоні «Сьюдад Депортіва».

Історія[ред. | ред. код]

Клуб був заснований 1999 року і до 2003 року грав у регіональних змаганнях, після чого вийшов у Терсеру, де провів ще 4 сезони і зміг вийти у Сегунду Б.

Посівши в сезоні 2008/09 2-е місце в Групі III Сегунди Б, «Вільярреал B» вперше у своїй історії здобув право виступати у Сегунді, найвищому дивізіоні, в який може вийти фарм-клуб. Там команда провела три сезони, проте через виліт першої команди «Вільярреала» з Прімери, з сезону 2012/13 «Вільярреал Б» знову став виступати в Групі III Сегунди Б[1].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. El filial se ve obligado a descender a Segunda B tras el descenso del Villarreal [Reserves forced to relegate after Villarreal relegation] (Spanish) . Vavel. 14 травня 2012. Архів оригіналу за 3 березня 2016. Процитовано 28 січня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]