Ганський інститут космічної науки і техніки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ганський інститут космічної науки і техніки
Основні дані
Засновано 2 травня 2012
Абревіатура GSSTI
Країна  Гана
Штаб-квартира Ga East Municipal Districtd
Тип орган державної влади
Штат працівників 20 осіб (2016)[1]
Членство Committee on Space Researchd[2]
Вебсторінка gssti.gaecgh.org
Мапа
Мапа

Ганський інститут космічної науки і техніки (Ghana Space Science and Technology Institute) — наукова установа в Гані, яка займається космічною наукою, космічною технікою, астрономією[3]. Ця установа підпорядкована Комісії з атомної енергії Гани та Ганському космічному агентству та займається дослідженнями в галузі астрофізики, викладанням, питаннями космічних польотів та комерціалізацію космічних досліджень, управлінням природними ресурсами, прогнозуванням погоди, задачами сільського господарства та національної безпеки[4].

Історія[ред. | ред. код]

Ганський інститут космічної науки і техніки був спочатку створений у січні 2011 року та запущений у травні 2012 року. Пізніше, в серпні 2013 року його було перетворено на інституту[5].

Діяльність[ред. | ред. код]

Першим проєктом Ганського інституту космічної науки і техніки стала Ганська радіоастрономічна обсерваторія, створена на покинутій станції супутникового зв'язку компанії Vodafone у Кунтунсе поблизу Аккри. 32-метрова антена супутникового зв'язку була перетворена на радіоастрономічний телескоп. У 2012 році ганськими фахівцями та експертами з Національного космічного агентства Південної Африки[en] були проведені роботи по заміні зношених деталей[3], а 24 серпня 2017 року 32-метровий радіотелескоп було введено в експлуатацію президентом Гани Наною Акуфо-Аддо та міністром науки Південно-Африканської Республіки Грейс Пандор.

Ганський інститут космічної науки і техніки співпрацює з Китайським національним космічним управлінням, зокрема, в організації просвітницьких програм в школах і проведенні екскурсій[4].

Агентство державним коштом працювало над створенням свого першого супутника, зокрема, з метою фотографування Землі для моніторингу незаконного видобутку корисних копалин, щоб Гані не доводилось купувати такі космічні фотографії в інших країн. Станом на 2016 рік в інституті працювало 20 співробітників[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.vice.com/en/article/nz7bnq/why-ghana-started-a-space-program
  2. https://cosparhq.cnes.fr/about/members/national-scientific-institutions/
  3. а б Ghana: Nation Opens Space Research Centre, Allafrica.com, 2012, процитовано 5 October 2012
  4. а б Africa's journey to space begins on the ground, BBC News, United Kingdom, 2012, процитовано 5 October 2012
  5. Ghana Space Science and Technology Institute (GSSTI) Annual Report 2013/2014 (PDF). Процитовано 12 листопада 2022.
  6. Matthews, Chris (5 січня 2016). Why Ghana Started a Space Program. Motherboard. Процитовано 27 жовтня 2016.