Гарантована робота

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Гарантована робота. Аргументи «за» (англ. The Case for a Job Guarantee) — книга американської економістки Павліни Черневої, яка вийшла у видавництві Polity в США у 2020 році[1]. Українською книга з'явилася у видавництві «Лабораторія» у 2022 році[2].

Обкладинка українського видання книги, видавництво «Лабораторія»

Про книгу[ред. | ред. код]

Однією з найбільш стійких ідей в економіці є те, що безробіття є неминучим і необхідним для нормального функціонування економіки. Це припущення забезпечило прикриття для нищівних соціальних та економічних витрат незахищеності роботи. Це теж неправда. У цій книзі економістка Павліна Чернева закликає нас уявити світ, де фантом безробіття вигнаний і будь-хто, хто шукає гідну працю, яка має прожитковий мінімум, може її знайти – гарантовано. Мета Гарантованої роботи — надати можливість добровільного працевлаштування на державній службі всім, хто цього потребує. Чернева перераховує численні переваги Гарантії робочих місць над статус-кво та пропонує схему її впровадження в ширшому контексті необхідності нового зеленого курсу. Цей компактний посібник є остаточним путівником щодо переваг однієї з найбільш трансформаційних державних політик, які обговорюються сьогодні. Це важливе прочитання для всіх громадян та активістів, які пристрасно прагнуть соціальної справедливості та побудови більш справедливої ​​економіки[3][4].

Переклади українською[ред. | ред. код]

Україномовний переклад книги вийшов у 2022 році у видавництві «Лабораторія», перекладач — Олександр Вальчишен[2].

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Український переклад книги на сайті видавництва «Лабораторія»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Kinni, Theodore. What if every job seeker got a living-wage job?. strategy+business (en-us) . Процитовано 10 листопада 2022.
  2. а б Гарантована робота. Аргументи «за». laboratoria.pro (укр.). Процитовано 10 листопада 2022.
  3. Rose, Mathew D. (17 вересня 2020). The Case for a Job Guarantee by Pavlina R. Tcherneva. Brave New Europe (амер.). Процитовано 10 листопада 2022.
  4. Pavlina R. Tcherneva: The Case for the Job Guarantee. Literary Hub (амер.). 3 липня 2020. Процитовано 10 листопада 2022.