Герб Беркем-Сент-Агата

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Беркем-Сент-Агата

Герб Беркем-Сент-Агата був прийнятий у 1968 році брюссельською комуною Беркем-Сент-Агата. Герб ніколи не був офіційно наданий королем. [1]

Геральдичний опис

[ред. | ред. код]

Фактично герб поділений на чотири чверті: перша і четверта зелені, а друга і третя срібні. На цьому гербі лев розміщений над другою та четвертою чвертями (у геральдиці це називається протяжкою). Він зелений у другій чверті та срібний у четвертій. У першій чверті зображено каплицю святої Агати, а в третій — зелену геральдичну смугу зверху справа вниз зліва з трьома срібними безантами.

Символізм

[ред. | ред. код]

Герб базується не на старішому гербі, а на символах комуни. Перша чверть – каплиця парафіяльному святому, а також тезці громади. Каплиця дійсно існує і знаходиться на площі Керкплейн. [2] Третя чверть - це герб колишнього мера Себастьєна Шарля з родини Гюїсман д'Онсем. На іншій половині герба зображений лев. Лев — єдина частина герба, якого можна вважати історичним, він також зображений на печатці олдерменів Андерлехта та Беркема і походить від лева герцогів Брабантських. Герб повністю виконано в зелено-білому кольорах Беркема. Ці кольори також відображено на прапорі Беркем-Сент-Агата, який також четвертований зелено-білим.

Див. також

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]
  1. Viaene-Awouters, Lieve (2002). Gemeentewapens in België (нід.). Brussel: Dexia. с. Deel M-Z p. 473. ISBN 90-5066-201-3.
  2. Een streepje geschiedenis … (нід.). Sint-Agatha-Berchem. Архів оригіналу за 10 december 2015. Процитовано 9 december 2015. {{cite web}}: Недійсний |dead-url=ja (довідка)