Герб Борислава

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герб Борислава
Деталі
Носій Борислав
Затверджений 29 березня 2012
Корона срібна мурована міська
Щит іспанський

Герб Борисла́ва — офіційний символ міста Борислав Львівської області. Затверджений 29 березня 2012 року, рішенням сесії Бориславської міської ради.

Опис[ред. | ред. код]

Затверджений рішенням Бориславської міської ради 29 березня 2012 року.[1] Автори: Олег Микулич, Роман Тарнавський, Ігор Шоха.

Герб 1996 року

Герб 1996 року[ред. | ред. код]

Затверджений 23 липня 1996 року рішенням VI сесії Бориславської міської ради. Автор — А. Гречило. У синьому полі ріпник у срібній одежі несе на плечах золоте коромисло з двома золотими відрами нафти (ропи).

Щит обрамований декоративним картушем і увінчаний срібною міською короною з трьома вежами.

Історичні герби[ред. | ред. код]

Ріпник відомий з давніх печаток громади міста з XIX і вказує на нафтодобувні промисли, що спричинилися до розвитку Борислава.

Герб Борислава радянського періоду

Герб радянського періоду[ред. | ред. код]

Затверджений 19 березня 1970 року рішенням виконавчого комітету Бориславської міської ради. Автор — Дмитро Олексійович Ланяк.

У зеленому щиті синя нафтова вежа з оранжевими серпом і молотом, над нею золотий напис «БОРИСЛАВ». Вежа розділена на 5 частин — 5 районів Борислава. Зелений колір — символ полонин. Вежа і контури гір, а також лінія навколо щита і напис — символ Карпат.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Рішення. Від 29.03.2012 року № 559. Про затвердження символіки (герба та прапора (хоругви)) територіальної громади м. Борислава. Архів оригіналу за 22 травня 2014. Процитовано 22 травня 2014.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]