Головний сервісний центр МВС України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Головний сервісний центр МВС (ГСЦ МВС) — згідно з концепцією реформи державного управління для надання платних та безоплатних послуг в Міністерстві внутрішніх справ створено Головний сервісний центр. ГСЦ МВС бере безпосередню участь у реалізації державної політики у сфері надання адміністративних послуг.

Серед основних функцій та послуг сервісних центрів МВС — видача та обмін посвідчень водія, реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, видача та зберігання номерних знаків, а також оформлення дозволу на перевезення небезпечних вантажів. На базі сервісного центру можна скласти іспит для отримання права керування транспортними засобами. Повний перелік послуг можна знайти на сайті ГСЦ МВС.

Оскільки доцільність існування є спірним, а корупція не подолана - ведуться дискусії щодо доцільності існування даної структури.

Місія та бачення сервісних центрів МВС[ред. | ред. код]

Сервісні центри МВС працюють з людьми та для людей, зміцнюючи довіру до державних послуг.

Сервісні центри МВС — лідер з надання державних послуг. В основі їх роботи – люди, ефективність рішень та передові технології.

Створення та структура[ред. | ред. код]

Головний сервісний центр МВС створений 7 листопада 2015 року на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 889 «Про утворення територіальних органів з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ». Він є міжрегіональним територіальним органом Міністерства внутрішніх справ.

Система сервісних центрів МВС включає Головний сервісний центр, регіональні сервісні центри областей, Автономної Республіки Крим та міст Києва і Севастополя, а також територіальні сервісні центри МВС, які на правах відділів входять до складу відповідних регіональних сервісних центрів.

Наразі в Україні функціонує 156 сервісних центрів.

Кабінет водія[ред. | ред. код]

У грудні 2018 року ГСЦ МВС презентували Електронний кабінет водія. Тепер онлайн можна:

  • побачити повну інформацію про всі ТЗ у вашій власності
  • перевірити усі накладені штрафи за порушення ПДР та за необхідності сплатити їх
  • записатися в електронну чергу до сервісного центру МВС на конкретний час
  • зробити замовлення індивідуальних номерних знаків
  • перевірити будь-яке авто, зареєстроване в Україні, за VIN-кодом (сплачується окремо).

Створити власний кабінет водія можна скориставшись одним із способів авторизації:

Посилання[ред. | ред. код]