Гострий біль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Гострий біль» — короткометражний документальний фільм режисера Валерія Пузіка. Фільм був знятий у 2017 році лабораторії MyStreetFilms-Рубіж. Зйомки стрічки відбулись у березні 2017 року в зоні АТО, а саме в Карлівці та Авдіївці. Творчий наставник проекту — Остап Костюк. В центрі історії волонтер-стоматолог, який їде в зону бойових дій лікувати бійцям ЗСУ та добровольцям зуби. «Його герой — це приклад того, як можна проявляти свою громадянську позицію не в мілітарний спосіб, а просто роблячи те, що вмієш. Це дуже легка й життєствердна історія», — Остап Костюк. По своїй суті це фільм-метафора.

Синопсис: У Толіка була мрія: він хотів бути перевертачем пінґвінів. З Антарктидою не склалось. Його мрія збулась в зоні АТО. Але кіно не про це. Фільм про зуби.

Вперше стрічка була продемонстрована на фестивалі 86 у Славутичі. «Гострий біль» був відзначений на фестивалі «Відкрита ніч. Дубль 20». Отримав приз за «Найкращий неігровий фільм» та Спеціальний приз фестивалю «За пошук героя» у 2017 році. Фільм увійшов до кіноальманаху «MyStreetFilms-Рубіж» про життя на Сході України і вийшов в обмежений кінопрокат України. Зокрема, альманах демонстрували на сходу України: Краматорськ, Слов'янськ, Маріуполь, Мар'янка та інших містах.

Фестивальна кар'єра фільму: Фестиваль кіно та урбаністики 86, Славутич — 2017; Відкрита ніч. Дубль 20, Київ — 2017; Мандрівний фестиваль документального кіно просто неба LAMPA.DOC — 2017; Конкурс національної програми документального кіно СУК, Гогольфест — 2017; Міжнародний кінофестиваль у Коттбусі, Німеччина — 2017; та інші

Посилання[ред. | ред. код]