Гірнича наука, освіта та преса Австралії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Гірнича наука, освіта та преса Австралії

Дослідження. Підготовка кадрів. Періодичні видання[ред. | ред. код]

Геол. дослідження в А. проводять геол. служби: Тасманійська (Tasmanian Geological Survey), створена у 1860 в Гобарті; Квінсленду (Geological Survey of Queensland) — в 1868 в Брисбені; Нового Півд. Уельсу (Geological Survey of New South Wales) — у 1874 у Сіднеї; Зах. Австралійська (Geological Survey Western Australia) — в 1896 в Перті, а також Півд. Австралійська. Департамент гірничої промисловості (South Australian Department of Mines and Geological Survey) створений в 1892 в Іствуді.

Провідна науково-дослідна установа гірничо-геологічного профілю — Австралійська геологічна служба (AGSO) — колишнє Бюро мінеральних ресурсів, геології і геофізики (Bureau of Mineral Resources, Geology and Geophysics) утворене у 1946 в Канберрі. Наукові дослідження провадяться також лабораторіями вугільної промисловості (Australian Coal Industry Research Laboratories), гірничою науково-дослідною лабораторією (Mining Research Laboratory), яка входить до Організації наукових і промислових досліджень (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation — CSIRO). CSIRO утворена в 1949 р. в Сіднеї, в її складі бл. 7000 працівників, 70 відділень в різних містах А. Бюджет CSIRO у 1995-96 рр. становив 660 млн австралійських $.

Дослідження виконують також Австралійська асоціація вивчення промислових мінералів (AMIRA), Бюро мінеральних ресурсів (BRS), яке має банк даних на 47000 мінеральних проявів у країні та ресурси 1500 родовищ А. Науково-дослідні лабораторії належать також великим гірничо-промисловим компаніям. Гірничо-геологічні кадри готують в 17 університетах усіх штатів країни. Найбільш відомі з них — університет Нового Півд. Уельсу, Макуорі (Сідней), Монаш (Мельбурн), університет Зах. А. та ін.

Основні періодичні видання з геології і гірничої справи: «Australian Gas Journal» (з 1936), «Australian Mineral Industry» (з 1948), «Australian Mining» (з 1908), «Oil and Gas Australasia» (з 1954), «The Coal Miner» (з 1950), «Quarry, Mine and Pit» (з 1962), «Queensland Government Mining Journal» (з 1900), «Proceedings of the Australian Institute of Mining and Metallurgy» (з 1893), «Australian Mineral Industry Annual Review» (з 1948), а також щорічні збірники результатів наукових досліджень кожної геологічної служби країни.

Контактна інформація[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]