Демоскоп Weekly

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Демоскоп)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Демоскоп Weekly
Демоскоп Weekly
Країна видання  Росія
Мова російська
Видавець Вища школа економіки (Москва), Фонд народонаселення ООН, John D. and Catherine T. MacArthur Foundationd, Russian Humanitarian Foundationd, ЮНЕСКО, Фонди «Відкрите суспільство» і Джордж Сорос
Засновано 2001
ISSN 1726-2891

demoscope.ru

«Демоскоп Weekly» — російське щотижневе інтернет-видання, присвячене демографії. Публікує інформаційні аналітичні матеріали, що стосуються демографічної ситуації, смертності, народжуваності, міграції, здоров'я, сім'ї, зайнятості, рівня та способу життя населення в Росії та усьому світі[1].

Журнал видається Інститутом демографії Національного дослідницького університету «Вища школа економіки» (Москва) з 2001 року.

Засновник — Анатолій Вишневський, який був головним редактором видання до своєї смерті у 2021 році. Після нього головним редактором журналу став Микита Мкртчян.

На сайті розміщені тексти офіційних документів Росії та інших країн, що стосуються питань демографії, книжок та статей на цю тему. Тут є також тексти щорічних демографічних доповідей «Населення Росії».

Проект містить посилання на демографічні ресурси в Інтернеті, статистичні дані стосовно населення різних країн світу, результати переписів населення Російської імперії, СРСР та сучасної Росії.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. eLIBRARY.RU. Журнал 'Демоскоп Weekly'. Информация о журнале. Архів оригіналу за 27 листопада 2019. 

Посилання[ред. | ред. код]