Деніел Пітер Хаттенлочер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Деніел Пітер Хаттенлочер
Народився 1958
Країна  США
Діяльність викладач університету, інформатик, науково-педагогічний працівник, декан, керівник
Галузь інформатика[d][1], інформатика[1] і school managementd[1]
Alma mater Університет Мічигану і Массачусетський технологічний інститут
Науковий керівник Shimon Ullmand[2]
Знання мов англійська[1]
Заклад Корнелльський університет
Нагороди

Деніел Пітер Хаттенлочер [3] — американський комп’ютерний науковець, академічний адміністратор і корпоративний директор. Він є інавгураційним деканом Шварцманівського коледжу комп’ютерних технологій Массачусетського технологічного інституту.[4] Раніше він був інавгураційним деканом і віце-ректором Cornell Tech Корнельського університету [5] і директором Amazon [6]. Він приєднався до відділу комп’ютерних наук Корнельського університету в 1988 році, і до 2015 року мав 24 патенти в області комп’ютерних технологій.[7]

До Корнелла Хаттенлохер раніше працював у дослідницькому центрі Xerox Palo Alto та був головним технічним директором Intelligent Markets. Він навчався в лабораторних школах Чиказького університету, отримав ступінь бакалавра в Мічиганському університеті та здобув ступінь магістра та доктора (1988) у Массачусетському технологічному інституті (останній під керівництвом Шимона Уллмана).

У лютому 2019 року Массачусетський технологічний інститут призначив його головою нового Шварцманівського коледжу обчислювальної техніки, який розпочав свою роботу в 2019 р.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Czech National Authority Database
  2. Математичний генеалогічний проєкт — 1997.
  3. Daniel Peter Huttenlocher | people.as.cornell.edu. people.as.cornell.edu. Архів оригіналу за 4 січня 2023. Процитовано 4 січня 2023.
  4. Dan Huttenlocher named inaugural dean of MIT Schwarzman College of Computing
  5. Daniel P. Huttenlocher
  6. OFFICERS & DIRECTORS. Amazon. Процитовано 26 грудня 2017.
  7. Kompanek, Christopher (21 серпня 2015). The professor leading New York City's answer to MIT. Financial Times. Процитовано 26 грудня 2017.