Депортіво Пасто

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Депортіво Пасто
Повна назва Asociación Deportivo Pasto
Прізвисько La Fuerza Tricolor (The Tri-colored Force)
El Equipo Volcánico (The Volcanic Team)
El Súper Depor (The Super Depor)
Коротка назва PAS
Засновано 12 жовтня 1949
Населений пункт Пасто, Колумбія Колумбія
Стадіон «Estadio Departamental Libertad»
Вміщує 19 000
Власник Колумбія Оскар Касабон
Головний тренер Колумбія Флабіо Торрес
Ліга Категорія Прімера A
2022 11
Вебсайт deportivopastooficial.com
Домашня
Виїзна
Запасна

Депортіво Пасто (ісп. Deportivo Pasto) — колумбійський футбольний клуб з міста Пасто. Учасник турніру Категорія Прімера А.

Історія[ред. | ред. код]

Клуб «Депортіво Пасто» був заснований у 1949 році. І до 1996 року він мав аматорський статус.У тому ж році клуб був переведений до Другого дивізіону чемпіонату Колумбії. У своєму першому сезоні Апертура 1999 клуб посів дванадцяте місце, в результаті чого вийшов до плей - офф але там залишився на останньому місці.

В Апертура 2006 «Депортіво Пасто» зайняв восьме місце і вийшов до плей - офф. Там клуб виграв свою групу, вийшов до фіналу і в вирішальному матчі переграв «Депортіво Калі» та завоював свій перший чемпіонский титул. У 2007 році як чемпіон країни «Депортіво Пасто» дебютував у Кубку Лібертадорес але дебютний сезон у цбому турнірі для команди виявився провальним. «Депортіво Пасто» програв всі шість матчів групового турніру.

У 2009 році «Депортіво Пасто» вперше вийшов до фіналу Кубка Колумбії, де програв вирішальний матч клубу «Санта-Фе». В тому ж сезоні «Депортіво Пасто» вилетів до Прімери В, посівши останнє місце в чемпіонаті.

Наступний сезон клуб провів у Другому дивізіоні. Але з першого разу він не зміг пройти раунд плей - офф і залишився у Прімері В ще на один сезон. Апертуру 2011 року клуб почав з новим тренером - Флабіо Торресом. Який зумів з першого сезону вивести команду до Прімери А. В Апертурі 2012 «Депортіво Пасто» дістався до фіналу але поступився чемпионсбкьим титулом «Санта-Фе». Також 2012 рік був відмічений для клуба участю у фіналі Кубка Колумбії.

У 2019 році «Депортіво Пасто» знову грав у фіналі Апертура, де програв «Хуніор де Барранкілья».

Досягнення[ред. | ред. код]

Категорія Прімера А

Чемпіон Колумбії: 2006

Віце-чемпіон Колумбії (3): 2002, 2012, 2019

Кубок Колумбії

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]