Джонні (Кімната)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джонні
Томмі Вайзо в образі Джонні
Перша поява «Кімната» (2003)
Остання поява The Room (відеогра, 2010)
Автор Томмі Вайзо
Інформація
Стать чоловік

Джо́нні — вигаданий персонаж і головний протагоніст незалежного американського драматичного фільму 2003 року «Кімната», якого грає Томмі Вайзо, що до того ж власноруч написав сценарій до стрічки, зрежисував і спродюсував її[1]. Джонні також фігурує в однойменній відеогрі 2010 року[2]. У біографічній стрічці 2017 року «Горе-творець» про створення «Кімнати» Джеймс Франко зображує як Томмі Вайзо, так і безпосередньо Джонні.

Біографія[ред. | ред. код]

Подібно до Томмі Вайзо (творця та виконавця ролі Джонні), походження Джонні є загадкою. Його акцент видає, що він родом зі Східної Європи; у стрічці він повідомляє, що переїхав до Сан-Франциско звідкілясь іншого. У Джонні досить дивна особистість. Він справляє враження закритої людини, рідко посміхається та схильний до гнівних припадків. Незважаючи на це, Джонні, очевидно, має досить багато друзів. Джонні заручений з Лізою; його «майбутня жінка» живе з ним і його прийомним сином Денні, за яким доглядає Джонні. До друзів Джонні належать Марк, Пітер (його особистий психолог), Майк і Стівен. Однак «найкращий друг» Джонні Марк потайки зустрічається з Лізою поза його спиною, що призводить до їхнього розставання, після того як Марк і Ліза визнаються Джонні, що вони зустрічаються. Джонні почувається зрадженим через дії Марка та з розбитим серцем сприймає зраду Лізи, що спонукає його до самовбивства.

Відгуки[ред. | ред. код]

Акторська гра Вайзо одержала переважно негативні відгуки. IFC.com описав голос Вайзо у фільмі як «Бората, який намагається скопіювати Крістофера Вокена, що грає псіхічно хворого»[3]. Flavorwire відзначило: «Якщо Ед Вуд-молодший 21 століття існує, то це, скоріше за все, Томмі Вайзо»[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Vulture: Everything we definitely know about The Room's Tommy Wiseau. Архів оригіналу за 6 грудня 2018. Процитовано 13 грудня 2018.
  2. The Room Tribute. Newgrounds.com. Архів оригіналу за 7 листопада 2017. Процитовано 5 грудня 2018.
  3. “Everyone Betray Me!”: A Primer on “The Room”. Ifc.com. Архів оригіналу за 20 червня 2017. Процитовано 5 грудня 2018.
  4. So Bad It’s Good: The Transcendent Peculiarity of ‘The Room’. Flavorwire.com. 16 вересня 2014. Архів оригіналу за 5 грудня 2018. Процитовано 5 грудня 2018.