Дім дракона (2-й сезон)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дім дракона
Входить у цикл Дім Дракона
Попередник House of the Dragon, season 1d
Первинна телемережа HBO
Країна походження  США
Мова оригіналу англійська
Час/дата початку 16 червня 2024
Час/дата закінчення 4 серпня 2024
Кількість серій або епізодів 8

Другий сезон американського фантастичного телесеріалу Дім дракона був замовлений у серпні 2022 року, відразу після феноменального успіху першої серії першого сезону. Він розповідатиме про Танок Драконів — громадянську війну у вигаданому королівстві Вестерос. Прем'єра другого сезону відбудеться приблизно у 2024 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сценарій «Дому дракона» заснований на книзі американського фантаста Джорджа Мартіна "Полум'я та кров ". Її дія відбувається на вигаданому континенті Вестерос під час громадянської війни, відомої як Танок Драконів. У першому сезоні серіалу показані витоки конфлікту, а в другому буде показано його активну частину — масштабні та кровопролитні дії за участю драконів, які охопили всю країну. Шоураннер Раян Кондал пообіцяв, що другий сезон буде більш видовищним та динамічним[1].

У ролях[ред. | ред. код]

  • Меттью Ніхем — Ларіс Стронг
  • Джефферсон Холл — Тіланд Ланністер і Джейсон Ланністер
  • Гаррі Коллетт — Джекейріс Веларіон
  • Глінн-Карні, Том — Ейєгон II Таргарієн
  • Юен Мітчелл — Еймонд Таргарієн
  • Бетані Антонія — Бейла Веларіон
  • Фібі Кемпбелл — Рейна Веларіон
  • Фіа Сабан — Хелейна Таргарієн

Виробництво та прем'єра[ред. | ред. код]

Ще до виходу першого сезону (21 серпня 2022) було відомо про плани HBO продовжити шоу. Райан Кондал у липні 2022 року заявив, що вже існує бюджет другого сезону з окремою статтею видатків на відрубані голови; Мігель Сапочник в одному з інтерв'ю розповів, що для продовження серіалу розроблено образи нових драконів. Кейсі Блойс підтвердила, що ймовірність продовження шоу висока[2]. Відразу після феноменального успіху першого епізоду, "Спадкоємці Дракона ", було прийнято офіційне рішення продовжити серіал[3][4][5]. «Ми дуже пишаємося тим, чого досягла вся команда „Дома дракона“. Наш феноменальний акторський склад та знімальна група поставили перед собою серйозне завдання та перевершили всі очікування. Ми раді втілювати в життя історію про будинок Таргарієнов і далі, у другому сезоні», — заявила виконавчий віце-президент HBO Programming Франческа Орсі[6].

Відомо, що один із шоураннерів першого сезону Мігель Сапочник брати участь у зйомках не буде: він оголосив про свій вихід з проекту. Єдиним шоураннером другого сезону залишиться Райан Кондал, який спиратиметься на допомогу Джорджа Мартіна. При цьому Сапочник зберіг за собою посаду виконавчого продюсера. Режисером деяких серій стане Алан Тейлор, який зняв ряд епізодів "Ігри престолів "[7]. Серед сценаристів залишилася Сара Хесс, яка у жовтні 2022 року продовжила контракт з HBO[8].

На початку вересня 2022 року багато західних ЗМІ опублікували інсайд Деніела Ріхтмана про те, що до касти другого сезону можуть приєднатися Генрі Кавіл та Елізабет Олсен. На низці форумів тут же з'явилися масові заклики віддати Олсен роль Мелісандри — «червоної жриці» з "Гри престолів "[9]. Відомо, що автори серіалу обмірковують можливість появи у другому сезоні Емілі Кері та Міллі Олкок (юних Алісент Хайтауер та Реєніри Таргарієн відповідно), які в першому сезоні востаннє з'явилися у п'ятій серії, "Ми шлях висвітлимо "[10].

Імовірно, у другому сезоні буде 10 серій, як у першому. Враховуючи, що на підготовку першого сезону пішло 10 місяців, фахівці вважають, що прем'єра другого сезону відбудеться 2024 року[11].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Второй сезон «Дом дракона» будет более зрелищным
  2. Слух: HBO уже начал работу над вторым сезоном «Дома дракона»
  3. Romano, Nick (26 серпня 2022). All the dragons roared as one: House of the Dragon is renewed for season 2. Entertainment Weekly. Процитовано 26 серпня 2022.
  4. Приквел «Игры престолов» продлен на второй сезон
  5. «Дом дракона» продлили на второй сезон
  6. «Дом дракона» продлили на второй сезон
  7. Мигель Сапочник покинет «Дом Дракона» после трёх лет работы над сериалом
  8. Сценарист «Дома дракона» продлила контракт
  9. К касту «Дома Дракона» могут присоединиться Генри Кавилл и Элизабет Олсен
  10. Исполнительница роли молодой Алисенты в «Доме Дракона» — о возвращении в сериал
  11. ‘House of the Dragon’ Renewed for Season 2 at HBO After Premiere Ratings Blowout