Дітки з класу 402

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дітки з класу 402
англ. The Kids from Room 402
Тип мультсеріалу анімація
Жанр комедія
Автор ідеї Бетті Параскевас та Майкл Параскевас
Ролі озвучували Мінді Кон,
Тара Стронг,
Спенсер Кляйн,
Ендрю Лоуренс,
Колін О'Шоунсі,
Брайтон Макклюр,
Поліна Літтл,
Ейпріл Вінчелл,
Роджер Бампасс
Студія CinéGroupe
Saban Entertainment
Країна КанадаКанада
СШАСША
Телеканал Teletoon
Fox Kids
Jetix
Мова англійська
Дата виходу 9 жовтня 1999 р. —
22 грудня 2001 р
Кількість сезонів 2
Кількість серій 52
IMDb ID 0242210

Дітки з класу 402 — канадсько-американський мультиплікаційний серіал, створений CinéGroupe і Saban Entertainment, прем'єра якого відбулася у 1999 році на каналі Fox Family Channel у США, а 29 серпня 2000 року на Teletoon в Канаді. Він складається з 52 півгодинних епізодів, останній з яких транслювався у 2000 році, з перезапуском до 2005 року. Канали Fox Kids були придбані компанією Disney і змінили назву на Jetix; Залишаючись на своєму графіку, поки канали Jetix знову не були ребрендовані як Disney XD.

Серія орієнтована на групу учнів початкової школи. Міс Грейвс, їх учитель, зазвичай проявляється як співрозмовник у проблемах і несправедливостях, які завдані студентам, чи будуть дилеми внутрішніми чи зовнішніми. Кожен епізод зазвичай закінчується обґрунтованим моральним чи уроком, що випливає з таких вищезгаданих ситуацій.

Серія базується на 40-сторінковій дитячій книжці Грейсі Грейвз та Дітям з кімнати 402 Бетті Параскевас та Майкла Параскеваса, опублікованому в 1995 році.

Мультфільм розроблений для телебачення Сінді Бегель і Леса Кійт, які написали всі 52 епізоди.

Сюжет[ред. | ред. код]

Серіал будується на розповідях епізодичних історій з життя учнів. Практично кожна серія базується на двох сюжетних лініях. Головними героями в основному виступають Ненсі, Джессі, Поллі та Артур, хоча іноді на передній план виходять і інші персонажі, наприклад, Вінні або Фредді. Серіал є зразком дитячої психології, з характерним тонким гумором. Сюжет серій з 1 по 40 включно базується на главах книги, а сюжет серій так званого другого сезону (з 41 по 52 включно) оригінальний, тобто лише ґрунтується на книзі, але не згадано в ній. Саме тому помітна різниця в якості, опрацьованості сюжетів, оригінальності жартів і ситуацій першого сезону і другого.

Персонажі[ред. | ред. код]

Клас[ред. | ред. код]

Ненсі Френсіс — неофіційний лідер класу. Вельми самозакохана й егоїстична. Будь-якими способами намагається стати кращою подругою Пенні, проте зрештою її зусилля рідко закінчуються успіхом. Дружить з Джессі й часто дає йому поради, часто змушена тісно спілкуватися з Поллі. Характерною особливістю є повна одержимість своїми захопленнями й заняттями, вразливість і впадіння в крайності. Непогана спортсменка. Ненсі життєрадісна, активна й енергійна, досить-таки смілива і рішуча. У неї руде хвилясте волосся, носить фіолетову сукню й окуляри в модній фіолетовій оправі. Вчиться добре.

Поллі МакШейн — найкраща учениця класу. Має дуже важкий характер, надто правильна, зарозуміла і набридлива. Без тіні сумніву доносить директору про проступки інших учнів, а іноді й вчителів. Вкрай егоцентрична, не вміє слухати інших і завжди вважає свою думку правильною, внаслідок чого у Поллі в класі немає друзів, хоча її саму це абсолютно не хвилює (мало того, вона абсолютно щиро вважає, що всі горять бажанням з нею дружити). При цьому, Поллі дуже спостережлива і ніколи не лізе за словом в кишеню, вміючи помічати найдрібніші деталі. Поллі наполовину литовка за національністю і вкрай патріотично ставиться до своєї батьківщини, раз у раз нав'язуючи іншим її культуру і доводячи перевагу над іншими країнами. Крім того, вона захоплюється ложками, які колекціонує, дає їм особисті імена, не дозволяє до них торкатися, а також знає багато історій, з ними пов'язаних, які розповідає при першій-ліпшій можливості. Дуже діяльна: постійно бере участь у всіляких конкурсах, а також влаштовується на роботу (секретарем, інструктором з плавання, бібліотекарем і т. д.). Іноді її скрупульозність може і стати в пригоді: в одній із серій вона зуміла зробити відпочинок Ненсі повним веселощів саме завдяки тому, що вивчила всі правила і викрила дорослих в їх невиконанні. У неї каштанове волосся, зібрані у два хвостики, смугаста сукня й окуляри в товстій круглій оправі. У деяких серіях хоче стати подругою Ненсі, причому дуже нав'язливо. Має домашню козу на прізвисько Шніци. IQ 152.

Джессі МакКой — розпещений ледар, хуліган, невдаха і прогульник. Але при цьому, Джессі досить-таки простодушний і нездатний на справжню підлість. Постійно шукає способи списати роботу або пропустити заняття, але в підсумку завжди виявляється викритим міс Грейвс. Дружить з Ненсі з дитячого саду, і з Вінні, однак, на відміну від останнього, часто потрапляє в дурне становище. Чимало неприємних ситуацій виявляється пов'язано з його матір'ю, яка надмірно дбає про сина. Майже лисий, через що однокласники колись називали його «вошивим», носить помаранчевий светр з сорочкою і сині джинси. В одній із серій став об'єктом насмішок, з'ївши стару жуйку. Любить комікси та відеоігри про прибульців. Проживає в комунальному будинку, на відміну від своїх однокласників. IQ 91.

Артур Кеннет ван дер Волл — заповзятливий хлопець з німецьким корінням, який мріє розбагатіти, причому зазвичай використовуючи нечесні методи. Доглянутий, стежить за собою, одягається зі смаком (очевидно, він живе в багатій родині). Артур — знавець людської психології, розумний і вміло грає на почуттях оточуючих, але при цьому має декілька комплексів, які ретельно приховує (наприклад, соромиться переодягатися в присутності інших); про деякі його слабкості знає тільки Фредді, який на якийсь час теж заразився ними. Періодично створює різний бізнес, як розумний, так і відверто шахрайський (агентство нянь, кінотеатр, бібліотеку, платний світлофор і ін.), Однак більшість його витівок в кінцевому підсумку закінчуються невдало, часто через міс Грейвс. У нього руде пишне волосся, одягнений в синій піджак і бежеві штани.

Вінні Наста — жартівник і хуліган. Вінні-веселун і дотепник, далеко не дурний, але ледачий. Частенько здає домашні роботи свого брата, однак цей фокус ніколи не проходить. У деяких серіях робиться наголос на тому, що, попри юний вік, його дуже цікавить протилежна стать, зокрема, він деякий час зустрічався з Ненсі. Крім того, Вінні сексуально стурбований, що підтверджує його творчість (в одній із серій він намалював дві гори, схожі на жіночі груди, а в іншому епізоді зліпив фігурку, побачивши яку міс Грейвс вирішила залишити його після уроків). Дружить з Джессі, але, попри це, часто критикує його, іноді злісно жартує. У нього каштанове волосся, зачіска з чубчиком, одягнений у футболку з номером 10 і сині джинси. IQ 100.

Посилання[ред. | ред. код]