Jetix

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Jetix
Країна США США
Місто реєстрації Бербанк, Каліфорнія
Гасло Upgrading to the Next Level! (укр. Оновлення на новий рівень!)
Початок мовлення 1 січня 2005
Припинив мовлення 19 вересня 2009
Причина закриття перейменування
Замінив Fox Kids
Замінить Disney XD
Disney Channel
Зона мовлення всесвітній
Формат зображення 576i (SDTV)
Засновник The Walt Disney Company
Власник(и) The Walt Disney Company
Споріднені канали Jetix Play
GXT
K2
Мова мовлення більше 20 мов
Інтернет jetixeurope.com

Jetix — дитячий телеканал, що належав The Walt Disney Company. Був створений шляхом перетворення каналу Fox Kids, після того, як існування останнього стало збитковим через таких конкурентів, як Cartoon Network і Nickelodeon. Jetix продовжував транслювати багато мультсеріалів і серіалів колишнього Fox Kids, але The Walt Disney Company не випускав нові серії улюблених мультсеріалів, а купував нові проекти, такі як «Планета Скетч» і «Байдиківка». До того часу The Walt Disney Company вже могли запустити свій канал. Jetix демонстрував безліч молодіжних серіалів і мультсеріалів із США, Франції, Канади, Великої Британії, Іспанії та Австралії.

Jetix Play[ред. | ред. код]

Jetix Play (раніше Fox Kids Play) був спорідненим каналом Jetix, який транслював маленьким глядачам класичні мультфільми та мультсеріали.

Jetix Play припинив мовлення 1 серпня 2010 року у більшості країн, 1 вересня 2010 у Туреччині і в Румунії, він закрився 12 березня 2011 року. У більшості країн Jetix Play був замінений Playhouse Disney.

Мовлення[ред. | ред. код]

Телеканал транслювався на платних супутникових системах і в мережах кабельних операторів. Телеканал Jetix вів мовлення в супутникових і кабельних пакетах в СНД. 19 вересня 2009 року канал припинив мовлення в Молдові, з 21 вересня 2009 року почав трансляцію в Україні. 10 серпня 2010 року в 18:00 за московським часом канал Jetix Russia припинив мовлення у зв'язку із запуском в Росії каналу Disney, при цьому частина програм каналу Jetix збереглася. Крім того, блоки Jetix були присутніми на каналах України, Казахстану і Білорусі: в Росії на каналі Ren-TV, в Україні на Новому каналі, а також в Казахстані на КТК і 31 каналі. Після закриття каналу Jetix по всьому світу був замінений на Disney XD, або у деяких країнах на Disney Channel.

Причина закриття Jetix[ред. | ред. код]

У 2001 році Хаїм Сабан продав канал Fox Kids The Walt Disney Company. Тоді Disney не могли запустити свій канал з логотипом Disney Channel, оскільки їм не вистачило фірмового контенту. Тому The Walt Disney Company задумали створити перехідний канал зі схожою тематикою. 1 січня 2005 року Jetix замінив Fox Kids в Європі. Завдяки великій частині мультфільмів глядачі перейшли на Jetix не відчуваючи різниці. 2005-2007 роки стали найуспішнішими для Jetix. Канал торгував рекламою і перейшов на цілодобове мовлення. Були створені нові блоки Jetix Max і Jetix Play.

У 2008 році рейтинг каналу знизився, тому на каналі стали з'являтися нові брендові мультсеріали, серіали і мультфільми Disney. Продовження улюблених серіалів було не потрібно The Walt Disney Company і компанія готувала свій контент, попри думки щодо продовження таких мультсеріалів як «Що з Енді?» або «Дітки з класу 402». Фінансування каналу впало в рази і він став купувати дешеві брендові мультсеріали. У 2009-2010 роках рейтинги каналу впали ще нижче. На тлі Nickelodeon і Cartoon Network, Jetix опинився далеко позаду. Після цього відбулися збори директорів Jetix і було ухвалено рішення про закриття каналу. 10 серпня 2010 о 18:00 канал був закритий.

Блоки[ред. | ред. код]

  • Jetix Max — до блоку входили мультфільми про супергероїв (такі як «Людина Павук», «Дияволик» і т.д.) та серіали («Монстри-воїни», «Темний оракул», «Нова сімейка Аддамс»)
  • Jetix Play — блок дитячих мультфільмів і передач, які згодом увійшли до однойменного телеканалу.

Список серіалів, що транслювались каналом Jetix[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]