Емблема Уттаракханда

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Емблема Уттаракханда
Деталі
Носій Уряд Уттаракханда
Затверджений 9 листопада 2000
Нашоломник Державний герб Індії, накладений на червоний ромб
Щит Ромбовий щит на білому тлі й блакитній рамці з чотирма синіми потоками, що спливають зліва направо
Щитотримачі Стилізовані гірські вершини Гімалаїв
Девіз «सत्यमेव जयते» (Сатьямева Джаяте , санскрит «Триумфує тільки правда»)
Інші елементи «उत्तराखण्ड राज्य» (на гінді означає «штат Уттаракханд»), написано синім шрифтом унизу
Використання На всіх актах Ніямасабхи; на всіх документах, виданих державою для громадськості; на всій державній кореспонденції державного уряду та його установ, а також на зовнішніх частинах усіх громадських державних будівель

Емблема Уттаракханда — офіційна державна печатка, яка використовується урядом Уттаракханда і міститься на всій офіційній кореспонденції штату Уттаракханд.[1] Він був прийнятий новосформованим Тимчасовим урядом Уттаракханда під час заснування штату 9 листопада 2000 року.

Опис[ред. | ред. код]

Емблема Уттаракханда — це знак у формі ромба на білому тлі з синіми рамками, що підтримується стилізованими гірськими вершинами Гімалаїв із чотирма потоками, що спливають зліва направо. Державна емблема Індії, Левова капітель Ашоки, накладена на маленький червоний фон у її главі з національним девізом мовою деванаґгарі «सत्यमेव जयते» (Satyameva Jayate, на санскриті «Істина перемагає») представлено нижче. У нижній частині емблеми синім шрифтом написано «उत्तराखण्ड राज्य» (хінді означає «штат Уттаракханд»).

Символізм[ред. | ред. код]

Червоний фон у верхній частині символізує кров активістів державності, які загинули під час руху за державність Уттаракханда, а білий фон символізує мирну природу народу Уттаракханду. Гори представляють географію та екологію Гімалайського штату, а чотири потоки представляють Ганг. Синій колір символізує чистоту води, яку приписують священним річкам Уттаракханд.

Урядовий прапор[ред. | ред. код]

Уряд Уттаракханд може бути представлений прапором із зображенням емблеми штату на білому полі.[2]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]