Ерін Гантер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Е́рін Га́нтер — це колективний псевдонім, який використовують автори Вікторія Холмс, Кейт Кері, Керіт Болдрі, Джилліан Філіп, Інбалі Ізерлес, Туї Т. Сазерленд, Кейсі Відхамм та Роузі Бест у написанні декількох серій фентезійних романів для юнацької аудиторії. Твори авторів зосереджені на тваринах і їх пригодах. У їх доробку такі серії книжок як «Коти-вояки», Seekers[en], Survivors[en], і Bravelands[en].[1] Кожен з авторів відіграє різну роль: Холмс створює сюжетні лінії кожної книги, Кері, Болдрі та Сазерленд почергово пишуть книги.[2] Крім того, інша людина, Ден Джоллі, не відноситься до Ерін Гантер, але пише мангу.[3]

Історія[ред. | ред. код]

Історія Ерін Гантер починається з написання серії книжок «Коти-вояки», що стала бестселером. У 2003 році Гарпер Коллінз попросила Вікторію Холмс написати фентезійну серію книжок про диких котів. Вікторія, не будучи читачем фентезі, була все ж не надто захоплена, не зважаючи на свою любов до котів. Кейт Кері прийшла згодом, коли вже перша сюжетна лінія була написана і Холмс почала займатися питаннями публікації та редагування.[4] Під час написання третьої книжки «Коти-вояки: Ліс таємниць» Керіт Болдрі приєдналася до Ерін Гантер.[5] Опісля, коли Сазерленд написала перший путівник по світу Котів-вояків, вона стала четвертою в Ерін Гантер.[6]

Назву «Ерін Гантер» було обрано з кількох причин. По-перше, якби автори використовували всі власні імена, книги розміщували б у різних місцях бібліотеки, що ускладнює їх пошук. По-друге, вони намагалися вибрати прізвище, яке б розмістило книги дуже близько до серії Redwall[en] Брайана Жак, яка була на той час книжковою серією з найближчим сюжетом до «Котів-вояків». Один з авторів запропонував «Гантер» (Мисливець), а інші погодились, що цей псевдонім «ідеальний», оскільки він ще й викликає образ кота.[7] Вікторія Холмс запропонувала «Ерін», тому що це одне з улюблених імен Вікторії Холмс, а також його було сприйнято за сильне кельтське ім'я та «не особливо дівоче».[7]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Hunter, Erin. Official Home of the Warriors Books by Erin Hunter. HarperCollins Publishers. Архів оригіналу за 29 серпня 2010. Процитовано 7 серпня 2017.
  2. Hunter, Erin. Who is Erin Hunter?. HarperCollins Publishers. Архів оригіналу за 8 червня 2016. Процитовано 14 червня 2016.
  3. TOKYOPOP and HarperCollins Turn "Warriors" by Erin Hunter into Manga. Comicbookbin.com. Архів оригіналу за 11 квітня 2008. Процитовано 18 квітня 2008.
  4. Hunter, Erin. FAQs. Warriors. HarperCollins Publishers. Архів оригіналу за 15 червня 2013. Процитовано 21 вересня 2010.
  5. Transcript of Erin Hunter Chat No. 1. Wands and Worlds. Архів оригіналу за 4 March 2008. Процитовано 2 березня 2008.
  6. Erin Hunter Chat No. 4 Transcript – January 19, 2008. Wands and Worlds. 19 січня 2008. Архів оригіналу за 3 квітня 2013. Процитовано 30 березня 2013.
  7. а б Cat Tales. Nick Magazine: 75. December 2008 – January 2009.