Завадський Дмитро Вадимович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дмитро Завадський
Завадський Дмитро Вадимович
 Полковник
Загальна інформація
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Alma Mater

у 2003 році закінчив Одеський військовий ліцей, у 2007 році - Загальновійськовий факультет Одеського інституту Сухопутних військ, у 2019 році Національний університет оборони України

Пройшов усі офіцерські командирські посади:взвод, рота, начальник штабу батальйону, командир Окремого механізованого батальйону, начальник штабу бригади, з січня 2023 року - командир 22 Окремої механізованої бригади
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Рід військ  Повітряні сили
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Герой України
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна) — 2021

Дмитро Вадимович Завадський — полковник Збройних сил України, що відзначився у ході російського вторгнення в Україну, учасник російсько-української війни, Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Життєпис[ред. | ред. код]

Батальйон підполковника Дмитра Завадського в березні та квітні 2022 року давав гідну відсіч ворогу на Луганщині поблизу селища Новотошківське, а згодом здійснив укріплення позицій у цьому районі. Ворог зазнав значних людських та матеріально-технічних втрат[1].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» (14 жовтня 2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України[2].
  • орден Богдана Хмельницького III ступеня (2021) — за особисті заслуги у зміцненні обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У День захисників і захисниць України Президент вручив ордени «Золота Зірка», відзнаки «Хрест бойових заслуг» і присвоїв почесні найменування військовим частинам // Офіційне інтернет-представництво президента України. — 2022. — 14 жовтня.
  2. Президент України відзначив державними нагородами військовослужбовців. Арміяinform (укр.). 15 червня 2022. Процитовано 15 жовтня 2022.

Джерела[ред. | ред. код]