Зоран Жигич

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Зоран Жигіч)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зоран Жигич
Народився 20 вересня 1958(1958-09-20) (65 років)
Балте, Челинаць, Республіка Сербська, Боснія і Герцеговина
Країна  Югославія
 Соціалістична Республіка Боснія і Герцеговина

Зоран Жигич (серб. Зоран Жигић; нар. 20 вересня 1958, Балте, СР Боснія і Герцеговина, Югославія) — боснійський серб, якого Міжнародним кримінальним трибуналом у справах колишньої Югославії було звинувачено у порушенні звичаїв війни та злочинів проти людства за його дії в регіоні Прієдор, включаючи злочин в таборах Омарска, Трнопольї й Кератерм під час боснійської війни.

Жигіч здався правоохоронцям 1998 року, його було звинувачено в злочинах проти людства та порушенні звичаїв війни, своєї вини він не визнав. Суд над Жигічем відбувся разом із судовими процесами над Мирославом Квочкою, Младеном Радичем, Драголюбом Прчаком, Мілоідією Косом та Младжо Радичем. Його визнали невинним за чотирма звинуваченнями та засудили до двадцяти п'яти років позбавлення волі. У червні 2006 року його перевели до австрійської в'язниці для відбуття решти покарання[1].

Список літератури[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dario Kordić and Zoran Žigić were transferred on 8 June 2006 to Austria to serve their 25 year prison terms handed down by the Tribunal. Архів оригіналу за 24 вересня 2008. Процитовано 21 травня 2020.