З волі небес

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
З волі небес
For Heaven's Sake
Жанр бойовик, мелодрама, комедія
Режисер Сем Тейлор
Продюсери Сюзанн Ллойд Гейєс
Джеффрі Венс
Гарольд Ллойд
Сценаристи Ральф Спенс
Тед Вільде
Джон Грей
У головних
ролях
Гарольд Ллойд
Джобіна Ролстон
Оператор Волтер Лундін
Композитор Дон Г'юлітт
Роберт Ізраель
Монтаж Аллен Макніл
Кінокомпанія The Harold Lloyd Corporation
Дистриб'ютор Paramount Pictures
Тривалість 58 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1926
IMDb ID 0016895
CMNS: З волі небес у Вікісховищі

«З волі небес» (англ. For Heaven's Sake) — американська комедійна мелодрама режисера Сема Тейлора 1926 року. Знаходиться в суспільному надбанні.

Сюжет[ред. | ред. код]

Мільйонер Гарольд Меннерс не знає куди дівати свої гроші: він купує нові автомобілі, які тут же розбиває протягом одного дня. Дівчина на ім'я Надя хоче відкрити місію допомоги бездомним і, побачивши в газеті статтю, в якій розповідається про мільйонера, вона посилає листа Гарольду з проханням допомоги нужденним. Секретар Меннерс, який розбирає щоденну пошту, розриває на шмаття її послання і відправляє його серед інших в сміттєвий кошик. А сам невдалий мільйонер Меннерс волею випадку опиняється в кварталі бідняків і, проходячи повз стоянки соціальної допомоги, ненавмисно здійснює підпал візка, з якою батько Павло та його дочка Надя годують стражденних. Бажаючи відшкодувати збиток, він виписує батькові Павлу чек на 1000 доларів. Гроші пішли за призначенням, а саме — отець Павло з дочкою відкривають місію для стражденних. Надя думає, що Меннерс отримав її лист і тому розщедрився.

Меннерс, не замислюючись який підписав чек на відшкодування збитку і не здогадувався про те, на що підуть його гроші, тому, коли наступного дня він, відкривши газету, прочитає наступне: «Мільйонер Меннерс відкрив місію допомоги нужденним», він сприйме це як провокацію конкурентів. Меннерс приходить в лють і негайно вирушає за вказаною в газеті адресою, щоб прикрити цю лавочку. Однак, ніщо не чуже і мільйонерам, вони також можуть закохатися, як і прості смертні. Меннерс без розуму від красуні Наді, яку він зустрів по прибуттю в місію. Він забув уже і про мету свого візиту в місію, він бажає тільки одного — щоб красуня Надя стала його дружиною. Далі слід ряд захопливих пригод героя на його шляху до власного шлюбу, все це як завжди в кінострічках Гарольда Ллойда, супроводжується немислимими погонями і сценами комічного екшену.

У ролях[ред. | ред. код]

Про фільм[ред. | ред. код]

Це був перший фільм студії Гарольда Ллойда, зроблений для компанії Paramount Pictures, що була дистриб'ютором кінострічки як в США, так і на світовому кіноринку. Сюжет по ходу знімання був трохи змінений і став відрізнятися від початкової концепції. Спочатку фільм планувався бути гострішим, спрямованим проти злочинності і політичної корупції. Ллойд був дуже незадоволений результатом, хоча фільм зібрав дуже хорошу касу в рік створення, та й зараз вважається однією з найбільш цікавих комедій популярного коміка. Вирізані при монтажі сцени були включені у фільм Гарольда Ллойда 1928 «Гонщик».

Посилання[ред. | ред. код]