Канадська берегова охорона

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кана́дська Берегова́ Охоро́на
(CCG)
Garde côtière canadienne
Файл:Canadian Coast Guard crest.png
Геральдичний значок
Гоночна смуга
Загальна інформація
Країна Канада
Дата створення 26 Січня 1962
Штаб-квартира Оттава, Онтаріо
Кількість співробітників 4 554[1] людей
Річний бюджет 285 міл.канадських доларів
Відповідальний міністр Домінік ЛеБленк, Міністр Рибальства, Океанів, і Канадської Берегової Охорони
Голова Джефрі Хючінсон
Примітки
119 суден і 22 вертольотів[2]
ccg-gcc.gc.ca

Кана́дська Берегова́ Охоро́на (англ. Canadian Coast Guard, CCG, фр. Garde côtière canadienne, GCC) — морська охорона Канади. Заснована у 1962. Їй поставлені задачі морських пошуково-рятувальних операцій, комунікації, вирішення навігаційних і траспортних проблем у Канадських водах, таких як навігаційні засобів та криголами, відповідь на забруднення моря та надання підтримки іншим канадським ініціативам уряду. Берегова охорона працює на 119 суднах різних розмірів і 22 гвинтокрилах, а також багато маленьких засобів. Штаб-квартира Канадської Берегової Охорони знаходитеся у столиці країни Оттава, провінція Онтаріо, також вона є Спеціальним Оперативним Агентством(спеціальним оперативним органом) у складі Рибальство та Океани Канади(міністерство Канади) (Міністерства Рибальства та Океанів).

Мета та відповідальність[ред. | ред. код]

CCGS Cap Aupaluk допомагає Повітряним силам Канади у навчальній вправі

На відміну від озброєної берегової охорони деяких інших держав, CCG є урядовою морською організацією без морських чи правоохоронних обов'язків. Військово-морські операції в морському середовищі Канади є виключно відповідальністю Королівського флоту Канади. Виконання канадських федеральних статутів, пов'язаних з морським сполученням, може здійснюватися представниками закону, які працюють у різних федеральних, провінційних або навіть муніципальних правоохоронних органах.

Хоча персонал CCG не є ні військово-морською, ні правоохоронною силою, він може експлуатувати судна CCG на підтримку морських операцій, або може виконувати оперативну роль у наданні морських правоохоронних служб та служб безпеки у федеральних водах Канади, забезпечуючи платформу для персоналу, що служить в одному з правоохоронних органів або декількох на засадах співпраці. Відповідальність CCG охоплює 202 080 кілометрів (109 110 морських миль; 125 570 миль) Канади, найдовшу з усіх країн світу. Його судна та літаки експлуатуються на площі океану та внутрішніх водах, що охоплює приблизно 2,3 мільйона квадратних морських миль (7900 × 106 км2).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Canada, Government of Canada, Fisheries and Oceans. ARCHIVED – Our People. Архів оригіналу за 6 квітня 2018. Процитовано 15 вересня 2017.
  2. Канада, Уряд Канади, Рибальства і Океанів. Флот канадської берегової охорони. Архів оригіналу за 21 лютого 2018. Процитовано 15 вересня 2017.