Користувачка:Вікторія Полещук/Бхаргава, Манджул

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Манджула Бхаргава ( англ. Manjul Bhargava народився 8 серпня 1974, Гамільтон, Канада ) - американський математик індійського походження. Праці в основному присвячені теорії чисел . Член Лондонського королівського товариства. Лауреат премії Філдсівської (2014 року).

Біографія

[ред. | ред. код]

Його батьки переїхали в Канаду з Індії, а після його народження переїхали в США. Його мати, математик за фахом, викладала в університеті і навчила його математики. У 1996 році отримав ступінь бакалавра в Гарвардському університеті, в 2001 році отримав ступінь доктора філософії з математики в Прінстонському університеті. З 2003 року працює в Прінстонському університеті, з 2010 року також викладає в Лейденському університеті.

Нагороди та відзнаки

[ред. | ред. код]

Отримав кілька нагород, до яких належать Стипендія Паккард (2004) [1] і Премія Коула (2008).

У 2014 році зробив пленарну доповідь на Міжнародному конгресі математиків і став лауреатом премії Філдсівської .

У 2015 році отримав Падма Бхушан .

Є членом Національної академії наук США (2013), дійсним членом Американського математичного товариства [2] .

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]

[[Категорія:Члени Лондонського королівського товариства]] [[Категорія:Члени і члени-кореспонденти Національної академії наук США]] [[Категорія:Лауреати Філдсівської премії]] [[Категорія:Вікіпедія:Статті з іншим значенням на Вікіданих]] [[Категорія:Кавалери Падма Бхушан]] [[Категорія:Персоналії за алфавітом]] [[Категорія:Випускники Принстонського університету]] [[Категорія:Випускники Гарвардського університету]] [[Категорія:Викладачі Лейденського університету]] [[Категорія:Науковці Принстонського університету]] [[Категорія:Уродженці Гамільтона (Онтаріо)]] [[Категорія:Вікіпедія:Сторінки з неоднозначними геоланками]] [[Категорія:Народились 1974]] [[Категорія:Народились 8 серпня]]