Користувач:Громадський діяч

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Даниленко, Віталій Васильович

[ред. | ред. код]

Даниленко Віталій Васильович (Народився 31 грудня 1975 року в м.Чернігів, Україна) - український громадський і політичний діяч. Депутат Київської міської ради VII-го скликання.[1]

Політична кар’єра

[ред. | ред. код]

У 2012 році балотувався до Верховної Ради України по київському округу №216 (Дніпровський район).

З 2014 по 2015 рік - депутат Київської міської ради VII скликання від фракції "УДАР - Солідарність". Балотувався і був обраний по 23-му виборчому округу Дніпровського району. Очолив з 2014 року постійну комісію Київради з питань сім'ї, молоді та спорту.

Діяльність у контрольній комісії Київради з перевірки АЗС

[ред. | ред. код]

16 квітня 2015 року Віталій Даниленко очолив тимчасову контрольну комісію (ЛКК) з перевірки київських автозаправних станцій (АЗС), яка була створена мером КиєваВіталієм Кличком.

Основним завданням комісії була перевірка діяльності автозаправних і газових станцій на території Києва на предмет відповідності їх діяльності вимогам законодавства України та інтересам територіальної громади столиці, а також приведення таких об'єктів до відповідності нормам або їх демонтаж[2].

Серед норм, які порушувалися власниками АГЗС були: нецільове використання земельної ділянки, розміщення АГЗП в межах так званої «червоної лінії» (ділянки автодоріг), розміщення на муніципальних комунікаціях (газопроводи, колектори і т.д.)[3].

2 липня 2015 року на пленарному засіданні Київської міської ради, В.Даниленко ініціював проект рішення про розширення повноважень тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки діяльності автозаправних станцій (в тому числі газових) на території міста Києва, а саме додати перевірку нафтосховищ (терміналів) на предмет їх відповідності чинному законодавству, дотримання протипожежної безпеки та умов зберігання палива[4].

 Після пожежі у Василькові Київською Міською Радою було прийнято рішення про закриття 14 незаконних АГЗС. Станом на початок липня 2015 року у Києві працювало 380 газових станцій, близько 200 за оцінками експертів були встановлені з порушенням чинного законодавства[5][6][7].

На першому засіданні ВКК було відзначено, що щомісячні втрати бюджету міста Києва від нелегальних АГЗП становлять близько 10 млн грн по п'ятивідсотковому акцизному збору і 25-27 млн ​​грн із земельного податку[8].

В серпні 2015 року Віталій Даниленко був заарештований СБУ та Генеральною прокуратурою України. Через 9 місяців слідство було пипинено за недостатністю доказів.

Освіта

[ред. | ред. код]

З 1993 по 1998 рік навчався в Київському Національному економічному університеті (КНЕУ) ім. Гетьмана, на факультеті "Економіка і управління". По закінченню ВНЗ отримав диплом MBI.

У 2011 році закінчив Міжнародний інститут бізнесу, отримавши спеціальність "економіка підприємства" та здобула кваліфікацію магістра з виробничого менеджменту, а також ліцитатора - аукціоніста.

Кандидат в майстри спорту з боротьби дзюдо.

Кар’єра та підприємницька діяльність

[ред. | ред. код]

Ще під час навчання в університеті брав участь у створенні великих підприємств (серед яких були такі як «Укрзолото»).

З 1 січня 2003 по 1 серпня 2004 року - економіст компанії "Група - А".

З 1 серпня 2004 по 1 березня 2006 року - економіст компанії "У.К.Р. - ГЕО", яку заснував.

З 1 березня 2006 року Даниленко був заступник директора ПрАТ "У.К.Р. - ГЕО".

Громадська діяльність

[ред. | ред. код]

Параллельно із підприємницькою діяльністю займався волонтерством, захищав інтереси спортивних і релігійних організацій в місті Києві.

У результаті волонтерської роботи Віталія Даниленка більше 40 християнських громад отримали земельні ділянки на умовах безоплатного користування.

У 2009 році заснував дитячу спортивну школу боротьби[9] спільно з єдиним українським чемпіоном з дзюдо Георгієм Малхазовічем Зантарая (п’ятикратним призером чемпіонатів світу та Європи, заслуженим майстром спорту України).

З 2009 по 2017 було відремонтовано і відкрито 17 спортзалів у Києві та Чернігові. У безкоштовних секціях школи щорічно займаються більш ніж 1200 дітей у віці від 6 до 16 років. Організатори Віталій Даниленко та Георгій Зантарая презентували вихованців школи на міжнародних змаганнях. Школа отримала спортивний статус, що дозволяє проводити змагання світового рівня на території України.

До 2017 року вихованцями школи стали два чемпіони світу та три чемпіони Європи. Один з тренерів школи отримав звання заслужений тренер України. Школа щорічно проводить спортивні благодійні турніри. До 2012 року Віталій Даниленко передав всі активи ТОВ «Школа Боротьби» в комунальну власність міст Київ та Чернігів. Сьогодні діють секції вільної, греко-римської боротьби, дзюдо, тхеквондо, хокею.

Родина та стосунки

[ред. | ред. код]

Одружений. Виховує чотирьох дітей.

Батько - Даниленко Василь Маркович - народився 2 лютого 1950 року в багатодітній родині в селі Косачёвка Чернігівської області. Все життя працював газоелектрозварником.

Мати - Даниленко Валентина Іванівна - народилася 2 березня 1952 року в селі Гориця, Чернігівської області. Працювала продавцем-товарознавцем.

Молодша сестра - Ірина Даниленко займається волонтерською діяльністю в галузі медицини.

Нагороди

[ред. | ред. код]
  • Національного Олімпійського комітету,
  • Асоціації спортивної боротьби України,
  • Міністерства сім’ї молоді та спорту України,
  • мера Києва Віталія Кличка.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Даниленко Віталій Васильович - DreamKyiv. DreamKyiv (укр.). Процитовано 25 липня 2017.
  2. Про створення тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з питань перевірки діяльності автозаправних станцій (в тому числі газових), нафтосховищ (терміналів) на території міста Києва. kmr.ligazakon.ua. Процитовано 25 липня 2017.
  3. Комиссия Киевсовета демонтирует 4 АГЗС "Барс 2000" (ФОТО) — «НефтеРынок» (рос.). Процитовано 25 липня 2017.
  4. Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 16.04.2015 N 413/1278 "Про створення тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки діяльності автозаправних станцій (в тому числі газових) на території міста Києва". kmr.ligazakon.ua. Процитовано 25 липня 2017.
  5. Киевская власть демонтирует незаконные газовые автозаправки | Факти. ФАКТИ. 12 червня 2015. Процитовано 25 липня 2017.
  6. У Києві ліквідують 14 газових автозаправок. УНН (укр.). Процитовано 25 липня 2017.
  7. Хрещатик - новини та життя української столиці. http://kreschatic.kiev.ua/ (укр.). Процитовано 25 липня 2017.
  8. Депутаты Киевсовета разберутся с АЗС 12 июня. В Киеве планируется закрыть 200 из 380 АГЗС. Процитовано 25 липня 2017.
  9. Итоги турнира на призы «Школы борьбы» + фотоотчет. ukrainejudo.com (ru-ru) . Процитовано 25 липня 2017.