Користувач:Мулярчук Володимир Євгенович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Живу в Києві, народився 28 липня 1998 року. Цікавлюсь історією, політикою та релігією. Підтримую вступ України до ЄС та НАТО. Греко-католик. Люблю подорожувати. Граю в шахи, слухаю народні пісні. Улюблені князі - Володимир Святославич, Володимир Мономах, Данило Галицький. Улюблений гетьман - Петро Конашевич-Сагайдачний. Найкращими президентами України, на мою думку, є Порошенко Петро Олексійович та Зеленський Володимир Олександрович (у Вікіпедії редагував статті про обох політиків).

Мої найулюбленіші цитати про мову, політику, державу[ред. | ред. код]

Найбільше і найдорожче добро в кожного роду - це його мова. Ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почування. - Панас Мирний.


Мова росте елементарно, разом з душею народу. - І. Франко


Мова - це форма нашого життя, життя культурного й національного, це форма національного організуванн. - І. Огнієнко


Мова - найважливіший національний ідентифікатор, завдяки якому кожна нація вирізняється з-поміж інших, усвідомлюючи себе самодостатнім та самочинним суб'єктом історії. - О. Федик

Держава, є продуктом природного розвитку. Людина за своєю природою істота політична, й лише в державі завершується ця ґенеза політичної природи людини , - Арістотель.

Поліс - це перш за все людини, а вже потім матеріальні блага та інституції , - Арістотель.

Коли я говорю про краще суспільство, я маю на увазі суспільство, яке розуміє цілісність кожної людини, поважає навіть маленьку дитини і не нав’язує їй свої істини. Але, здається, таке суспільство ще дуже, дуже далеко, оскільки всі виношують свої корисливі інтереси і не можуть припинити свої ігри; вони використовують людей і експлуатують їх , - Ошо, індійський містик, професор філософії.

Правитель може обтяжувати свій народ після того, як отримає його довіру. В іншому випадку народ вважатиме служіння йому за тиранію. Так само і правителя можна хвалити лише після того, як він став вірити тобі, в іншому випадку він вважатиме це за лихослів’я , Конфуцій.