Користувач:Andrew6412/Майкл Квін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Andrew6412/Майкл Квін
Andrew6412/Майкл Квін
Andrew6412/Майкл Квін
Особисті дані
Повне ім'я Мак квінн
Народження 2 травня 1962 р
  Ліверпуль, Англія
Позиція Центральний-форвард
Професіональні клуби*
Роки Клуб І (г)
1979–1982
1982–1983
1983–1985
1985–1988
1989–1992
1992–1995
1995–1996
Віган Атлетик 69 (11)

* Ігри та голи за професіональні клуби
враховуються лише в національному чемпіонаті.


Майкл Квінн (народився 2 травня 1962 року) — англійський професійний футболіст у відставці, який народився у місті Ліверпуль. З 1979 по 1997 рік Квінн був переважно центрфорвардом. Зараз Міккі працює на телевізійних шоу та британській радіостанції TalkSPORT, переважно в шоу Weekend Breakfast.

Квінн грав за Віган Атлетик, Стокпорт Каунті, Олдхем Атлетик, Портсмут, Ньюкасл Юнайтед, Ковентрі Сіті, Плімут Аргайл, Уотфорд і ПАОК Салоніки, забивши у 524 матчах чемпіонату та забив 235 м'ячів.

Раннє життя

[ред. | ред. код]

Квінн народився в районі Евертон Ліверпуля в Ланкаширі у 1962 році, він був найстаршим із чотирьох дітей, народжених Майклом Куінном і Патрісією Сільвано. Протягом п’яти років Квінн жив у маєтку Кантріл Фарм і з того юного віку він був прихильником Ліверпуля . [1] Квінн був онуком боксера італійського походження Луїджі Сільвано, який сильно підтримував свого сина який помер у 1948 році у віці 39 років.

Клубна кар'єра

[ред. | ред. код]

Початок кар'єри

[ред. | ред. код]

Квінн почав свою кар'єру як учень з Дербі Каунті, підписавши контракт з клубом Іст-Мідлендс після закінчення школи в 1978 році. Однак Квінн протримався лише чотири місяці і повернувся до свого дому в Мерсісайді, страждаючи від бажання повернутися додому. Прагнучи стати професіоналом, Квінн приєднався до « Віган Атлетик» у вересні 1979 року та отримав дебют у Четвертому дивізіоні від менеджера Ієна Макніла в квітні 1980 року, незадовго до свого 18-річчя. Він забив 19 голів у 69 іграх Четвертого дивізіону за Віган.

Після того, як у 1982 році допоміг «Вігану» отримати підвищення до третього дивізіону, менеджер Ларрі Ллойд вважав Куінна занадто недосвідченим для вищого рівня футбольної ліги, і отримав безкоштовний трансфер до округу Стокпорт. Куінн зацікавив менеджера Джо Ройла з другого дивізіону Oldham Athletic і приєднався до клубу за £53 000 у січні 1984 року. Куінн провів у Boundary Park трохи більше двох років і зарекомендував себе як грамотний бомбардир на вищому футбольному рівні.

Портсмут

[ред. | ред. код]

Забив 34 голи в 80 іграх Другого дивізіону за Олдхем, Куінн приєднався до Портсмута в березні 1986 року, а менеджер Алан Болл заплатив 150 000 фунтів стерлінгів за послуги Куінна, намагаючись просунутися до Першого дивізіону, але Портсмут просто пропустив автоматичне підвищення у фіналі. день сезону – так само, як і минулого сезону . Пізніше в 1986 році Куінн двічі порушив заборону водіння, а в січні 1987 року його засудили до 21 днів ув’язнення, але був звільнений після того, як відсидів 14 років . Головний інспектор Девід Ханна з поліції Гемпшира сказав, що вони були б вигнані в перерві, якби інцидент стався в першому таймі. [2]

Незважаючи на це, Куінн був найкращим бомбардиром Портсмута з 24 голами у всіх змаганнях, оскільки вони зайняли друге місце у Другому дивізіоні та повернули своє місце в Першому дивізіоні, яке востаннє вони займали наприкінці 1950-х років. Голи Квінна шанувальники Портсмута відзначили піснею «He’s fat, he’s round, he’s worth a million pounds, Micky Quinn, Micky Quinn!».

Квінн залишився у « Фраттон Парк» у сезоні 1988–89 і забив 20 голів у лізі, але « Портсмут» фінішував 20-м у лізі, і їх хороша форма на початку сезону була, можливо, єдиним, що врятувало їх від другого вильоту поспіль. У середині сезону менеджер Алан Болл покинув Фраттон Парк, і його змінив Джон Грегорі . Грегорі призначив Квінна новим капітаном першої команди, і коли його контракт закінчився в кінці сезону, Квінну запропонували нову угоду, але він відмовився від пропозиції та подав запит на трансфер, адже хотів перейти до іншого клубу.

Ньюкасл Юнайтед

[ред. | ред. код]

Менеджер « Ньюкасла Юнайтед» Джим Сміт заплатив за Квінна 590 000 фунтів стерлінгів у липні 1989 року, одразу після їхнього вильоту до Другого дивізіону. Менеджер «Портсмута» Джон Грегорі вимагав 1,5 мільйона фунтів стерлінгів за Квінна , але Сміт запропонував лише 250 000 фунтів стерлінгів. У той час Куінн був одним із найдорожчих гравців, яких коли-небудь підписували « Сороки» .

Серед інших клубів, які були зацікавлені в підписанні Квінна в той час, були Уотфорд таМанчестер Сіті, який щойно перейшов зі своєї минулої команди до Першого дивізіону.

Квінн забив чотири голи під час свого дебюту в домашній перемозі над Лідс Юнайтед з рахунком 5:2 19 серпня 1989 року і став найкращим бомбардиром Футбольної ліги в сезоні 1989–90, забив 34 голи в чемпіонаті. У тому сезоні Квінн забив 39 голів у всіх змаганнях. Лідс Юнайтед та Шеффілд Юнайтед обіграли « Сороки» на одне з автоматичних місць у підвищенні, а їхні надії на підвищення розірвались, коли вони програли місцевим суперникам « Сандерленду» в плей-офф. У наступному сезоні Куінн забив за « Сороки» 20 голів, але форма клубу в лізі впала, і вони фінішували на десятій позиції.

У жовтні 1991 року Квінн був виключений з гри на три місяці після того, як він отримав травму коліна і забив лише 7 голів у 22 матчах. Сезон 1991–92 був, мабуть, найгіршим сезоном в історії «Ньюкасл Юнайтед», оскільки їм лише великими зусиллями вдалося уникли вильоту до третього рівня англійської ліги. Арділес був звільнений 5 лютого 1992 року, і його змінив Кевін Кіган, але незабаром Квінн посварився з Кіганом через припущення в газеті, що Куінн засудив цю установку як «зламку». Коли почався сезон 1992–93, Квінн більше не був першим гравцем у Тайнсайді, а 20 листопада 1992 року був проданий Ковентрі Сіті, менеджер якого Боббі Гулд заплатив 250 000 фунтів стерлінгів за свої послуги, після пропозиції Астон Вілли. Північно-Східної Англії. У віці 30 років Квінн грав у вищому дивізіоні англійського футболу лише другий сезон у своїй кар'єрі та набирав досвід у новій команді.

Ковентрі Сіті

[ред. | ред. код]

Протягом перших шести місяців на Хайфілд Роуд Куінн забив 17 голів у Прем'єр-лізі, 10 з яких у його перших шести іграх. Забиття в його перших чотирьох іграх дає йому відзнаку як одного з семи гравців, які досягли цієї нагороди і цього не було б у Прем’єр-лізі протягом 22 років. Його 13 забитих голів у перших 10 матчах також є рекордом Прем'єр-ліги, і його не було досягнуто до Бруну Фернандеша в 2020 році [3] Серія голів Куінна включала по два голи проти Манчестер Сіті, Саутгемптона, Ліверпуля та Астон Вілли . Виступів Квінна було недостатньо, щоб підняти Ковентрі Сіті далі 15-го місця у підсумковій таблиці ліги, хоча на одному етапі сезону вони посідали четверте місце. Наступного сезону клуб піднявся до 11-го місця, коли Куінн забив вісім м'ячів у чемпіонаті, розпочавши сезон 1993–94 з хет-трику проти Арсеналу у виїзній перемозі над Хайбері з рахунком 3: 0 – перша гра, яка була зіграна на оновленому все- багатомісний стадіон Арсенал. Протягом першої половини сезону менеджер Боббі Гулд, який підписав контракт з Куінном у Ковентрі, пішов у відставку, і його змінив Філ Ніл .

На початку 1993 року Квінна серйозно розглядали щодо включення до збірної Англії , коли Алан Ширер і Девід Херст були недоступні через травми, але виклик Грема Тейлора на міжнародний рівень, за чутками, так і не відбувся. Джек Чарльтон вже звернувся до Квінна з метою виступити за Республіку Ірландія, але він не зміг це зробити, оскільки його найближчий родич ірландського походження був прадідом, і будь-якому гравцеві, що представляє Республіку Ірландію, знадобиться принаймні один Бабуся чи дідусь ірландського походження. Він також мав право грати за збірну Італії через того, що у нього був дідусь італійського походження.

Однак Куінн був вилучений лише в трьох іграх у сезоні 1994–95 після сварки з менеджером клубу Філом Нілом, після його звільнення проти « Блекберн Роверс» у третій грі сезону, а невдовзі після цього Куїнн був відсунутий ще нижче по порядку прибуття нападника за 2 мільйони фунтів стерлінгів Діона Дубліна, який прибув з Манчестер Юнайтед . Потім він подав запит на переведення.

Пізніше кар'єра

[ред. | ред. код]

У листопаді 1994 року [4] і Уотфорда у Березні 1995 року у Квінна були непродуктивні кредити у Плімута Аргайла , перш ніж новопризначений менеджер Рон Аткінсон звільнив його 1 травня 1995 року, за день до його 33-річчя. Після відходу з Ковентрі Сіті Квінн мав короткий час, граючи в Греції з ПАОК Салоніки . [5] Незабаром після підписання контракту з ПАОК, його молодший брат Шон помер у віці 25 років, а його мати померла від раку наступного року.

Особисте життя

[ред. | ред. код]

У 2005 році Квінн з'явився на BBC Football Focus у рамках їхнього серіалу Cult Heroes, натхненний його відносно плідними двома сезонами на Хайфілд-роуд . У Ковентрі Сіті Квінн отримав прізвисько «Сумо» і процитував, що він був «найшвидшим гравцем на ярд» у Прем’єр-лізі. Квінн привернув натовпу співу « Who Ate All the Pies? » завдяки своїй статурі, яку він використав як назву своєї автобіографії 2003 року. Під час його перших днів у Ковентрі, коли він був у хорошій бомбардирській формі, вболівальники співали песню «він товстий, він круглий, він забиває на кожному місці». Серед інших прізвиськ були «Сумо», «Гіппофатамус» і «Боб», останній від футбольних фанатів, які стверджували, що він фізично схожий на телеведучого Боба Керолджіса . Іншим прізвиськом було Могутній Куінн, ще одним посиланням на його статуру, з пісні, кавер-версії Манфреда Манна в 1967 році, хоча написана Бобом Діланом .

Куінн подав заявку на посаду менеджера в Бернлі в 1996 році, але замість цього вона дісталася Адріану Хіту, і тоді він вирішив піти з футболу і зосередитися на своїй кар'єрі тренера скакових коней. Тепер Квінн має стайні в Ньюмаркеті в Саффолку . Куінн також висвітлює скачки та футбол на радіостанції TalkSPORT .

Посилання

[ред. | ред. код]

 


[[Категорія:Футболісти ПАОКа]] [[Категорія:Футболісти «Плімут Аргайл»]] [[Категорія:Футболісти «Вотфорда»]] [[Категорія:Футболісти «Ковентрі Сіті»]] [[Категорія:Футболісти «Ньюкасл Юнайтед»]] [[Категорія:Футболісти «Портсмута»]] [[Категорія:Футболісти «Олдем Атлетік»]] [[Категорія:Футболісти «Стокпорт Каунті»]] [[Категорія:Футболісти «Віган Атлетік»]] [[Категорія:Футбольні легіонери у Греції]] [[Категорія:Англійські футбольні легіонери]] [[Категорія:Англійські футболісти]] [[Категорія:Народились 1962]]

  1. 'Canny' Farm's finest on Tosh, Kev & Pompey – Liverpool FC. Liverpoolfc.tv. 17 October 2003. Архів оригіналу за 15 September 2012. Процитовано 8 April 2012.
  2. Football: Police eject Portsmouth pair. The Times. London. 28 October 1986. Процитовано 3 September 2019.
  3. Hafez, Shamoon. Premier League LIVE: Man Utd v Southampton. BBC Sport. BBC. Процитовано 13 July 2020.
  4. Micky Quinn Greens on Screen. Retrieved 5 February 2010.
  5. Mastrogiannopoulos, Alexander (26 April 2003). Greece 1995/96. RSSSF. Процитовано 5 February 2010.