Користувач:Flash mannn/Королівська битва (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Королівська битва» — японський художній фільм 2000 року режисера Киндзі Фукасаку за однойменним романом Косюна Такамі.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Внаслідок економічної кризи втратили роботу 15 % населення Японії — частини тоталітарної держави Велика Східна Азія. Учні бойкотують школи. У відповідь уряд запускає «освітній» проект «Королівська битва», в якому школярів змушують брати участь під дулами автоматів.

Група японських школярів відправляється на «екскурсію». В автобусі діти були приспані газом і викрадені, вони приходять в себе в класі з металевими обручами на шиї. Їх колишній вчитель Кітано пояснює правила «гри», в якій вони повинні брати участь. Будівля школи знаходиться на безлюдному острові. 42 учасника протягом 3-х днів повинні вбивати один одного, хто залишився в живих отримує свободу. Нашийники-детектори не знімаються і вибухають, якщо учасник знаходиться в забороненій зоні, які змінюються кожні кілька годин. Якщо через 3 дні залишиться більше одного учасника, всі нашийники також вибухають. Для підтвердження серйозності ситуації Кітано ще до початку битви вбиває двох учнів.

Кожен учасник гри отримує рюкзак з речами першої необхідності, пайком і зброєю, причому види зброї розподіляються випадково: в рюкзаку можуть виявитися і рушницю, і сокира, і арбалет, і кришка від каструлі або віяло. Частина школярів на основі взаємної симпатії групується в загони, з'єднавши своє озброєння і зайнявши оборону в будівлях. Серед учасників виділяються два старших школярів, які швидко захоплюють автоматичну вогнепальну зброю і стають дуже небезпечними для інших. Головний герой Сюя Нанахара діє разом з дівчинкою Норіко.

В ролях

[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації

[ред. | ред. код]
  • 2001 — 4 нагороди Японської Кіноакадемії: кращий монтаж (Хирохидэ Абе), новачок року (Тацуя Фудзівара і Акі Маеда), найбільш популярний фільм
  • 2001 — 6 номінацій на нагороди Японської Кіноакадемії в наступних категоріях: кращий фільм, кращий режисер (Киндзі Фукасаку), кращий актор (Тацуя Фудзівара), краща музика (Масамити Амано), кращий сценарій (Кэнта Фукасаку), кращий звук (Куніо Андо)
  • 2001 — 2 нагороди «Блакитна стрічка» (Blue Ribbon) кращому фільму і кращому новому акторові (Тацуя Фудзівара)
  • 2001 — номінація на кращий фільм на Каталонському кінофестивалі в Ситжесі

Оцінки

[ред. | ред. код]

На сайті Rotten Tomatoes фільм має рейтинг 87 % на основі 45 рецензій[1].

Фільм стоїть на першому місці у списку 20 кращих фільмів з 1992 року за версією Квентіна Тарантіно.

Сиквел

[ред. | ред. код]

У 2003 році вийшов сіквел «Королівська битва 2» того ж режисера і з тим же актором у головній ролі.

Ігри:

[ред. | ред. код]

PlayerUnknown's Battlegrounds[2]. PlayerUnknown's Battlegrounds (скор. PUBG) — багатокористувальницька онлайн-гра в жанрі королівської битви, розробляється і видається студією PUBG Corporation, дочірньою компанією корейського видавця Bluehole.

Fortnite.Fortnite — комп'ютерна гра в жанрі survival, що знаходиться в розробці компанією People Can Fly спільно з Epic Games, яка буде випускати гру. Геймплей будується на зборі ресурсів вдень і виживання вночі. Це буде перша гра від Epic на власному движку Unreal Engine 4. Випуск в ранньому доступі відбувся 25 липня 2017 року.

Last man standing. Last man standing (рос. Останній залишився чоловік) — ігровий режим в багатокористувацьких комп'ютерних іграх, який характерний насамперед для ігор в жанрі 3D-шутера. Суть режиму полягає в тому, що два або більше гравців змагаються між собою на одній арені (карті, рівні). Виграє один гравець — той, який останнім залишився в живих.

Примечания

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]


[[Категорія:Фільми-антиутопії]] [[Категорія:Фільми-драми Японії]] [[Категорія:Фільми 2000]] [[Категорія:Фільми Японії 2000]] [[Категорія:Фільми за алфавітом]]