Користувач:Kleindberg/Сент Марі (вигаданий острів)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сент Марі
Saint Marie
Жанр Television series
Тип Острів
Населення 10,000

Сент-Марі — вигаданий острів на Малих Антильських островах, який служить місцем дії кримінального драматичного телесеріалу ВВС «Смерть у раю».

Опис[ред. | ред. код]

Сент-Марі описується в Епізоді 3.3 як «гарний острів», який «розташований у східній частині Карибського моря» і «в одну десяту розміру свого північно-західного сусіда Гваделупи», тобто площа Сент-Марі становить близько 160 км2 (62 кв. миль) за розміром. В Епізоді 4.5 це описано як 70 miles (110 km) від Мартініки.

Острів є британською заморською територією, але був переданий британцям від французів лише в 1970-х роках, тому близько 30% його населення є громадянами Франції, а французька мова все ще широко поширена.

Передісторія, здається, є сумішшю двох реальних островів поблизу Гваделупи, з розміром і розташуванням, що збігається з Марі-Галанте (у реальному житті політично пов’язаний з Гваделупою, не незалежно від неї), а історія та мова збігаються з Домінікою. Інша можлива основа — Îlet Sainte Marie «Ілет Сент-Марі — острів, розташований на північно-східному узбережжі Мартініки, прямо навпроти маленького містечка Сент-Марі, відомого в регіоні Північної Атлантики. Дуже популярний серед туристів, це геологічна цікавинка природи, оскільки з’єднана з рештою острова Томболо».[1]

В епізоді 4.5 згадується, що Мартініка становить «добрих 70 миль». В епізоді 5.2 можна побачити карту з Пуерто-Ріко на північному заході та Домінікою на південному сході карти, Сент-Марі, крім іншого вигаданого острова, Сент-Роберт, присутній на карті і візуально здається, що є значно більше на відстані між Гваделопою та Домінікою у всесвіті «Смерть у раю», Сент-Роберт виглядає схожим за формою та трохи меншим за розміром, ніж Домініка, хоча повернутий приблизно на 100-110 градусів проти годинникової стрілки; Хоча це не узгоджується з іншими твердженнями у всесвіті, Сент-Марі виглядає приблизно такого ж розміру, як Домініка, і набагато більший за Марі-Галант. Марі-Галант, Сент-Марі, Скеля Спіннера (невеликий острівець, який має відношення до цього епізоду) і Сен-Роберт можна описати як такі, що знаходяться на прямій лінії між Гваделопою та Домінікою в такому порядку від найпівнічнішого до найпівденнішого. І Марі-Галант, і Домініка присутні, таким чином виключаючи можливості цих двох кандидатів на Сент-Марі.

На острові машини їздять по правій стороні дороги[2], а транспортні засоби, включно з поліцейським Land Rover Defender 110, мають номерні знаки у тому ж форматі, що й у Франції та керуються лівостороннім рухом.

Deshaies на Гваделупі, яке виконує роль міста Оноре в серіалі Смерть у раю.

Особливості[ред. | ред. код]

Вважається, що населення Сент-Марі становить близько 10 000 осіб.[3] Однак у 10 серії 1 сезону у одній з телепрограм Saint Marie Broadcasting Corporation зазначена аудиторія у 85 000 глядачів (хоча, це може включати глядачів за межами острова).

У серії Сент-Марі є вулкан, тропічний ліс, цукрові та кавові плантації, рибальська гавань, аеропорт, університет, монастир, кілька готелів, приблизно сотня громадських пляжів і Королівський суд. Також острів має власну газету The Saint Marie Times. Оноре, головне місто, має пристань для відпочинку/комерції, ринок, бари та ресторани, а також поліцейську дільницю. Сусіднє з Оноре місто називається Порт-Роял. Його основні економічні зв'язки пов'язані з Гваделупою, Великобританією та Францією, але він використовує східно-карибський долар як свою грошову одиницю, на відміну від фунта чи євро. Основними релігіями острова є католицизм і вуду, а в програмі є кілька релігійних фестивалів, у тому числі фестиваль святої Урсули (насправді це головне свято Віргінських островів) і деякі фестивалі вуду.

Місця зйомки[ред. | ред. код]

Зйомки серіалу відбуваються в Гваделупі, а Дешай виконує роль дублера у вигаданому місті Оноре.[4]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Le Guide du Routard - Martinique. Hachette Tourisme. 1 January 2013. ISBN 9782012453982.
  2. Death in Paradise, Series 6, Episode 4. BBC One. Процитовано 14 January 2019.
  3. Graff, Vincent (8 January 2013). Death in Paradise: Ben Miller on investigating the deadliest place on the planet. Radio Times. Архів оригіналу за 9 січня 2013. Процитовано 18 September 2015.
  4. Death in Paradise: Guadeloupe, the real-life St Marie. The Telegraph. 4 February 2016.

[[Категорія:Вигадані країни]] [[Категорія:Вигадані острови]]