Користувач:Marharita Yanets/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

У полум'ї

[ред. | ред. код]
Жанр : нон-фікшн, реальні події
"У полум'ї. 7 кроків до найяскравішого життя"

«У полум'ї. 7 кроків до найяскравішого життя» (англ. On fire. The Seven Choices to Ignite a Radically Inspired Life)―книга-сповідь (нон-фікшн, реальна історія, практична психологія) американського письменника Джона О'Лірі, у якій яскраво висвітлено незламність духу, пошук себе й велику роботу на шляху до успіху.

Ця книга-сповідь заснована на реальних подіях, які змінили життя багатьох людей. Вона містить поради від чоловіка, котрий потрапив у страшну пожежу в дитинстві та дивом залишився живий. Цей літературний твір допоможе людям радіти повсякденним дрібницям і робити свято із кожного буденного дня.

Динамічна, емоційна і смішна книга « У полум'ї»―дивовижне нагадування про те, що навіть якщо ми не можемо вибрати шлях, яким доводиться йти по життю, завжди можна вибрати спосіб, як це робити (Fox Sports).

У кінці книги розміщені його фото у дитинстві та із сім'єю (дружина та четверо дітей).

Сюжет

[ред. | ред. код]

Одного дня життя дев'ятирічного хлопчика повністю змінилося. У 1987 році Джон О'Лірі був допитливим хлопчиком, чия гра із вогнем і бензином спричинила потужний вибух. Дитяча цікавість обернулася страшною пожежею, унаслідок якої Джон отримав опіки майже всього тіла. Надії на те. що він виживе були мізерні. Однак, лише віра у власні сили допомогла юнакові впоратись із цим нелегким випробуванням долі. Він пролежав у лікарні п'ять місяців, пережив ампутацію пальців і болісну реабілітацію. Рубці на тілі можна прикрити одягом, а що робити із душевними шрамами? Чи можна після такого мріяти про повноцінне життя?

Автор розписав кроки, які допомогли йому вижити, у буквальному сенсі знову стати на ноги й зрозуміти, що саме життя- це вже найбільше щастя.

Книга присвячена дружині Бет, котра колись мала сміливість закохатись у чоловіка й стала його підтримкою та опорою на все життя.

Про автора

[ред. | ред. код]

Джон О'Лірі,приречений після страшної пожежі на смерть, зараз навчає людей натхненно жити. Після цієї жахливої події Джон заново навчився ходити й писати, повернувся до школи, закінчив коледж.

Згодом він розпочав власний бізнес із продажу нерухомості, працював капеланом у дитячій лікарні і, зрештою, став визнаним міжнародним мотиваційним спікером.

Щорічна Джонова аудиторія―понад 50 тисяч осіб, а він сам бере участь у понад 120-ти заходах,що стосуються охорони здоров'я, продажів, маркетингу, фінансових послуг, освіти, духовності й безпеки.

Український переклад
[ред. | ред. код]

Українською мовою книга «У полум'ї. 7 кроків до найяскравішого життя» вийшла у видавництві «Наш Формат» у типографії «Юнісофт» у 2016 році тиражем 1500 примірників.

З англійської книгу переклала Ольга Синиця У 2015 році.

Джерела та література
[ред. | ред. код]

Бібліотечними шпальтами

Нон-фікшн-книги-LiveLib

● Джон О'Лірі. У полум'ї / [ пер. з англ О. Синиця ]. Київ : Наш формат, 2016. 209 с.