Користувач:Oleksandr Tahayev/Барбара Герші

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Oleksandr Tahayev/Барбара Герші

Барбара Херші (англ. Barbara Hershey), справжнє ім'я — Барбара Лінн Херцштайн (англ. Barbara Lynn Herzstein; рід. 5 лютого 1948, Hollywood, Лос-Анджелес, Каліфорнія, США) — американська актриса. Лауреат премій «Еммі» (1990) і «Золотий глобус» (1991), дворазова володарка Призу Каннського кінофестивалю (1987, 1988), «за Кращу жіночу роль» у фільмах: «Сором'язливі люди» (1987) і «Розділений світ» (1988).

Найбільш відомі фільми і телесеріали з участю Барбара Херші: «Ханна і її сестри» (1986), «Остання спокуса Христа» (1988), «Вбивство в маленькому місті» (1990), «Періс Траут» (1991), «Портрет леді» (1996), «11:14» (2004), «Чорний лебідь» (2010), «Астрал» (2011, 2013), «Якось у казці» (2012-2017) і «Дев'ята життя Луї Дракса» (2016).

біографія[ред. | ред. код]

Барбара Херші народилася 5 лютого 1948 року в Голлівуді, Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, США[1]. Вона є дочкою Арнольда Натана Херцштайн (1906-1981), який був кінно-спортивним оглядачем, і Мелроуз Херцштайн (в дівоцтві Мур) (1917-2008)[2]. Батьки її батька були євреями, які емігрували з Угорщини і Росії, в той час як її мати була родом з Арканзасу, яка була вихована в Пресвитерианстве і мала ірландські корені[3][4][5].

Барбара наймолодша з трьох дітей в сім'ї, з дитинства вона завжди хотіла бути актрисою, тому в сім'ї її прозвали «Сара Бернар». Вона була сором'язливою в школі і вела себе так тихо, що часом люди вважали її глухий. У віці 10 років, вона вже показувала себе відмінною акторкою, граючи різні ролі в шкільних спектаклях. Її шкільний учитель драми допоміг їй знайти агента, і в 1965 році, у віці 17 років, вона отримала роль Еллен в телесеріалі «Гіджет». Барбара говорила, що дуже вдячна своєму педагогу, який з усіх сил підтримував її на початку акторської кар'єри [6] . Згідно New York Times Барбара закінчила голлівудську середню школу в 1966 році, але Девід Керрадайн стверджував, що в своїй автобіографії вона писала про те, як її вигнали зі школи після того, як вона почала свою акторську кар'єру [7] .

Кар'єра[ред. | ред. код]

Початок кар'єри[ред. | ред. код]

Барбара Херші дебютувала як актриса, в невеликій ролі в трьох епізодах телесеріалу «Гіджет», одночасно беручи участь в зйомках телесеріалу «Монро» (1966), в якому також знімався Майкл Андерсон-молодший. Незабаром вона взяла сценічне ім'я - Барбара Херші [8] . Хоча Барбара говорила, що ці серіали допомогли її кар'єрі, вона висловлювала певне розчарування в своїй ролі сказавши: «один тиждень я була сильною, потім слабкою» [9] . Після Херші отримала кілька інших ролей, в тому числі роль Стейсі Айверсон в художньому фільмі, «Шестеро під одним дахом» (1968) .

1960-і роки[ред. | ред. код]

У 1969 році Херші знялася у вестерні Глена Форда «Добро з револьвером. На зйомках цього фільму вона познайомилася з актором Девідом Керрадайн і у них почалися романтичні стосунки, який пізніше знявся разом з нею в телевізійному серіалі «Кунг-Фу». У тому ж році вона знялася в скандальній драмі «Останнє літо», яка була заснована на однойменному романі Евана Хантера. У цьому фільмі, Херші зіграла дівчину на ім'я Сенді, яка підмовляє двох молодих людей (їх зіграли Брюс Девісон і Річард Томас) зґвалтувати іншу дівчину, Роду (її зіграла Кетрін Бернс). На наступний рік Кетрін Бернс отримала номінацію на премію «Оскар» в категорії «Краща жіноча роль другого плану», за свою роль в цьому фільмі[10].Во время съёмок фильма «Последнее лето» была убита чайка. В одном из интервью Херши объяснила:

Я бросила птицу в воздух, чтобы заставить её летать. Нам пришлось переснимать сцену снова и снова. Я могу сказать, что птица устала. Наконец когда сцена была закончена, режиссёр Фрэнк Перри сказал мне, что птица сломала себе шею в последнем броске[11].


Я бросила птицу в воздух, чтобы заставить её летать. Нам пришлось переснимать сцену снова и снова. Я могу сказать, что птица устала. Наконец когда сцена была закончена, режиссёр Фрэнк Перри сказал мне, что птица сломала себе шею в последнем броске[12].Сторінка Шаблон:Конец цитаты/styles.css не має контенту.

Херші відчувала себе відповідальною за загибель птиці і тому змінила свій сценічний псевдонім на Чайка. «Я відчувала, що її дух увійшов в мене і це був єдиний моральний вчинок» - вона пізніше пояснила [6] . Однак зміна імені не було позитивно сприйнято. Коли їй запропонували участь у фільмі Тімоті Боттомс, «Божевільний світ Джуліуса Врудера» (1974), Херші довелося віддати половину своєї заробітної плати, в розмірі $ 25,000, щоб виступати під псевдонімом Чайка, тому що виробники були не на користь білінгу [13] .

Барбара Херші і Бен Газзара в 1968 році

1970-ті роки[ред. | ред. код]

В 1970 году Херши снялась в фильме «Производительница детей», в основе сюжета которого лежат исследования проблемы суррогатного материнства. Фильм подвергся очень суровой критике; при этом кинокритик Ширли Ригби восторженно отзывается о работе Херши как о единственном позитивном моменте в картине:

Странный фильм, только выступление Барбары Херши в нём превосходно. Барбара Херши — это прекрасная маленькая актриса[14].


Странный фильм, только выступление Барбары Херши в нём превосходно. Барбара Херши — это прекрасная маленькая актриса[14].Сторінка Шаблон:Конец цитаты/styles.css не має контенту.

Херші одного разу сказала, що головна роль у фільмі «Берта на прізвисько Товарний Вагон» (1972) «була найцікавішою в її кар'єрі»[15]. Її партнером по фільму став актор Девід Керрадайн, продюсером фільму був Роджер Корман, а в ролі режисера виступив Мартін Скорсезе (це була його перша голлівудська картина). Бюджет фільму склав $600,000, ця картина мала схожість з фільмами «Бонні і Клайд» (1967) та «Кривава мама» (1970). Хоча Роджер Корман представив стрічку як експлуатаційний шматок з великою кількістю сексу і насильства, Скорсезе зробив набагато більший вплив на фільм.Роджер Эберт из «Chicago Sun-Times» писал:

Мартин Скорсезе создал настроение и атмосферу в фильме более чем на одно действие. А насилие в его понимании — это всегда тупое и постоянно неприятное чувство, не раскрепощающее отдыха, а новое насилие должно быть другим[15].


Мартин Скорсезе создал настроение и атмосферу в фильме более чем на одно действие. А насилие в его понимании — это всегда тупое и постоянно неприятное чувство, не раскрепощающее отдыха, а новое насилие должно быть другим[15].Сторінка Шаблон:Конец цитаты/styles.css не має контенту.

Тенденція відтворювати відверті епізоди з фільмів з'явилися в журналі «Playboy» в 1972 році [16] .

Через 16 років Херші була заявлена на роль Марії Магдалини, у фільмі Скорсезе «Остання спокуса Христа» (1988)[14]. За роль в цьому фільмі вона була номінована на премію «Золотий глобус» за «Кращу жіночу роль другого плану — Кінофільм» в 1989 році[17].

У середині 1970-х років Херші в основному працювала з Девідом Керрадайн[18]; так, в 1974 році виступила разом з ним у якості запрошеної зірки в епізоді телевізійного серіалу «Кунг-Фу». Вона також з'явилася в двох його самостійних режисерських проектах — «Ти і я» (1975) і «Американа» (1983); обидва фільми були зняті в 1973 році[19], але вийшли на екрани набагато пізніше. Її батько, Арнольд Херцштайн, також знявся в «Американе».

Пізніше, в 1974 році, вона отримала золоту медаль на кінофестивалі в Атланті за роль в голландському фільмі «Любов приходить непомітно» (1973) [18] .

Пізніше Херші знялася з Чарлтон Хестон у фільмі «Останні круті люди» (1976). Вона сподівалася, що фільм допоможе відродити її кар'єру, до цього часу вона вже розлучається з Керрадайн і своїм псевдонімом - Чайка [20] . Протягом решти 1970-х років, вона з'являлася в телевізійних фільмах, таких як: «Повінь!» (1976), «Сонячне різдво» (1977) і «Звинувачення проти жінки» (1977), в якому вона зіграла лесбіянку [21] [22] .

1980-і роки[ред. | ред. код]

Незабаром Херші отримала роль Ніни Франклін у фільмі Річарда Раша, «Трюкач» (1980), що ознаменувала її повернення на великий екран після чотирьох років невеликих телевізійних ролей. Барбара відчувала, що вона буде постійно кидатися на боротьбу з фінансистами, щоб отримати роль в цьому фільмі[21]. Вона також відчувала, що цей фільм був важливим переходом для неї, від ролей дівчаток, до ролей жінок.

Деякі з «жіночих ролей», які послідували після фільму «Трюкач», включили в себе: фільм жахів «Істота» (1982), «Хлопці що треба» (1983), в якому вона зіграла Дженіс Йегер, дружину льотчика-випробувача Чака Йегера і «Самородок» (1984), в якому вона зіграла Харієт Берд. Для цієї ролі, Херші вибрала капелюх, конкретного кольору. Режисер Баррі Левінсон не погодився з її вибором, але вона наполягала на тому, щоб носити капелюх у фільмі[23]. Левінсон пізніше запросив Херші, на роль Нори Тіллі — дружини Денні Де Віто, у комедії «Алюмінієві чоловічки» (1987)[21].

Барбара Херші на кінофестивалі в Торонто 13 вересня 2010 року

У 1986 році Херші покинула рідну Каліфорнію і переїхала з сином в Манхеттен. Три дні потому, у неї була коротка зустріч з Вуді Алленом, який запропонував їй роль у своєму фільмі «Ханна і її сестри» (1986)[24]. Картина Аллена завоювала три премії «Оскар» і премію «Золотий глобус». Фільм також приніс Херші номінацію на премію BAFTA, за «Кращу жіночу роль другого плану». Вона описала цю роль як, «прекрасний подарунок»[21].

Після цього фільму Барбара два роки поспіль виграє Приз за кращу жіночу рольна Канському кінофестивалі, за ролі у фільмах «Сором'язливі люди» (1987) і «Розділений світ» (1988). Ще в 1980-х роках, вона грала актрису Лілі Дамита, в телефільмі «My Зла, Зла Ways» (1985). Вона також зіграла Майру Флинер, у фільмі «Команда зі штату Індіана» (1986).

1990-ті роки[ред. | ред. код]

У 1990 році Херші отримала премію «Еммі» і «Золотий глобус», «за Кращу жіночу роль у міні-серіалі або телефільмі», «Вбивство в маленькому місті», який був заснований на реальних подіях, описаних у книзі Джона Блума і Джеймса Аткінса, «Свідчення на користь любові». Багато імен реальних учасників по справі, були змінені для фільму.

У 1991 році Херші зіграла Ханну Траут, дружину головного героя у фільмі «Періс Траут» (1991). У цьому фільмі, Херші знову співпрацювала з режисером фільму «Вбивство в маленькому місті», Стівеном Зібралася, в ньому вона зіграла дружину головного героя. Її чоловік, жорстокий бузувір (його зіграв Денніс Хоппер), його судять за вбивство молодої афро-американської дівчинки. Фільм був заснований на романі Піта Декстераса, написаному в 1988 році. Картина була описана як «драматична, проникає глибоко, в темні западини расизму, насильства і вбивства»[25]. «Періс Траут» був номінований на п'ять премій «Еммі».

Пізніше в тому ж році, Херші зіграла адвоката, що захищає свою сусідку по кімнаті в коледжі, звинувачену у вбивстві свого чоловіка, в детективному фільмі «Беззахисна» (1991).

Серед інших фільмів, в яких вона з'явилася у 1990-х роках були: «Небезпечна жінка» (1993), «Останній з племені людей-псів» (1995), «Чужі похорони» (1996), «Портрет леді» (1996), «Сніданок для чемпіонів» (1999) та ін. За роль у фільмі «Портрет леді», Херші була номінована на премію «Оскар», у категорії «Краща жіноча роль другого плану» в 1997 році.

2000-і роки[ред. | ред. код]

У 2001 році Херші знялася у психологічному трилері «Лантану». Вона була єдиною американкою в акторському складі цього фільму, в який були включені Рейчел Блейк, Ентоні Лапалья, Джеффрі Раш і ін. Після вона знялася в ще одному трилері «11:14» (2003), разом з Рейчел Лі Кук, Патріком Суейзі, Хіларі Суонк, і Коліном Хенксом. Херші продовжувала з'являтися на телебаченні в 2000-е роки, у тому числі в дух сезонах серіалу «Гора» (2004-2005). Вона також знялася в ролі Енн Ширлі — старшою в телефільмі «Енн із Зелених дахів: Новий початок» (2008).

2010-даний час[ред. | ред. код]

У 2010 році Херші знялася у психологічному трилері Даррена Аронофскі, «Чорний лебідь», разом з Наталі Портман і Мілою Куніс, за свою роль в цьому фільмі вона була номінована на премію BAFTAв категорії «Краща жіноча роль другого плану» в 2011 році, а після знялася у фільмі жахів Джеймса Вана, «Астрал» (2011). З 2012 по 2016 рік у неї була другорядна роль в телесеріалі каналу ABC, «Якось у казці», де вона зіграла злодійку Кору, відому під прізвиськом Королеви Сердець. Після вона знялася у фільмах: «Астрал 2» (2013) і «Дев'ята життя Луї Дракса» (2016).

Особисте життя[ред. | ред. код]

У 1969 році Херші познайомилася з актором Девід Керрадайн, під час роботи над фільмом «Добро з револьвером» [6] . В одному з інтерв'ю Керрадайн розповів, що під час сцени згвалтування в цьому фільмі він зламав Барбарі ребро [26] . Вони з'являлися в інших фільмах разом, в тому числі у фільмі Мартіна Скорсезе Берта на прізвисько Товарний вагон . У 1972 році пара разом позувала в оголеному вигляді для журналу Playboy, відтворивши деякі сексуальні сцени з цього фільму. Пізніше, в 1972 році, Херші народила сина Тома. Відносини з Керрадайн припинилися в 1974 році.

8 серпня 1992 року Херші вийшла заміж за художника Стефана Дугласа. Церемонія відбулася в її будинку в Оксфорді, штат Коннектикут, єдиними гостями на весіллі були матері молодят і син Барбари Том [27] . Подружжя розлучилося через рік після весілля [28] . Пізніше, в 1999 році, Херші почала зустрічатися з актором Навином Ендрюсом [29] . Під час їх короткого розставання в 2005 році Ендрюс завів дитину з іншою жінкою [30] . У травні 2010 року після того, як Ендрюс виграв опіку над сином, пара оголосила що вони завершили свої 10-річні відносини на півроку раніше [31] .

фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
19631966 с Дочь фермера The Farmer's Daughter Люси
19631967 с Боб Хоуп представляет Bob Hope Presents the Chrysler Theatre Кэйси Холлоуэй
19641970 с Дэниэл Бун Daniel Boone Дайна Хаббард
19651968 с Бежать от твоей жизни Run for Your Life Джейн
19651966 с Гиджет Gidget Эллен
19671968 с Захватчики The Invaders Бэт Фергюсон
19671971 с Высокий кустарник The High Chaparral девушка
1968 ф Шестеро под одной крышей With Six You Get Eggroll Стейси Айверсон
1969 ф Добро с револьвером Heaven With a Gun индийская девушка
1969 ф Последнее лето Last Summer Сэнди
1970 ф Освобождение Л. Б. Джонса The Liberation of L. B. Jones Нелла Мандайн
1970 ф Производительница детей The Baby Maker
1971 ф В погоню за счастьем The Pursuit of Happiness Джейн Кауфман
1972 ф Сделка, или блюз о потерянной сумке с сорока
кирпичами по пути из Беркли в Бостон
Dealing: Of the Berkeley-to-Boston
Forty-Brick Lost-Bag Blues
Сьюзан
1972 ф Берта по прозвищу Товарный Вагон Boxcar Bertha Берта Томпсон
1972 с Кунг-фу Kung Fu Нэн Чи
1973 ф Любовь приходит незаметно Love Comes Quietly Анджела
1974 ф Безумный мир Джулиуса Врудера The Crazy World of Julius Vrooder Занни
1975 ф Бриллианты Diamonds Салли
1975 ф Ты и я You and Me официантка
1976 ф Последние крутые люди The Last Hard Men Сьюзан
1976 тф Наводнение! Flood! Мэри Катлер
1976 ф Судебный поединок Trial by Combat Марион Эванс
1977 тф Обвинение против женщины In the Glitter Palace Эллен Лэнг
1977 тф Просто небольшое беспокойство Just a Little Inconvenience Никки
1977 тф Солнечное рождество Sunshine Christmas Коди Бланки
1980 тф Ангел на моём плече Angel on My Shoulder Джули
1980 ф Трюкач The Stunt Man Нина Франклин
1981 ф Возьми эту работу и засунь её подальше Take This Job and Shove It Джейми Холстед
1981 с Американский театр American Playhouse девочка по вызову
1981 ф Существо The Entity Карла Моран
1982 тф Сумеречный театр Twilight Theater
1982 тф Уик-энд Weekend Ленор
1982 с Театр волшебных историй Faerie Tale Theatre горничная
1983 ф Справжні чоловіки (фільм, 1983) The Right Stuff
1983 ф Американа Americana дочь Джесс
1984 ф Самородок The Natural Харриет
1985 тф My Wicked, Wicked Ways: The Legend of Errol Flynn Лили Дамита
1985 с Альфред Хичкок представляет Alfred Hitchock Presents Джесси Дин
1986 ф Ханна и её сёстры Hanhan and Her Sisters Ли
1986 тф Цветок страсти Passion Flower Джулия
1986 ф Команда из штата Индиана Hoosiers Майра Флинер
1987 ф Алюминиевые человечки Tin Men Нора Тилли
1987 ф Стыдливые люди Shy People Рут
1988 ф Разделённый мир A World Apart Диана Рот
1988 ф Последнее искушение Христа The Last Temptation of Christ Марія Магдалина
1988 ф На пляже Beaches Хилари Уитни Эссекс
1989 с Пуаро Poirot Кэролайн Хаббард
1990 тф Убийство в маленьком городе A Killing in a Small Town Кэнди Моррисон
1990 ф Настройте радиоприёмники завтра... Tune in Tomorrow тётя Джулия
1991 ф Пэрис Траут Paris Trout Ханна Траут
1991 ф Беззащитный Defenseless Тельма Кнудсен
1992 тф Останься на ночь Stay the Night Джимми Сью Фангер
1992 ф Фотограф The Public Eye Кая Левиц
1993 ф С меня хватит! Falling Down Бэт
1993 ф Дети свинга Swing Kids Фрау Мюллер
1993 ф Перепутанные наследники Splitting Heirs герцогиня Люсинда
1993 ф Опасная женщина A Dangerous Woman Фрэнсис
1993 с Одинокий голубь: Возвращение Return to Lonesome Dove Клара Аллен
1993 тф Библейские сказания: Авраам-хранитель веры Abraham Сара
1994 с Надежда Чикаго Chicago Hope доктор Франческа Абернет
1995 ф Последний из племени людей-псов Last of the Dogmen профессор Лиллиан Диана Слоан
1996 ф Чужие похороны The Pallbearer Рут Абернати
1996 ф Портрет леди The Portrait of a Lady мадам Серена Мерл
1998 ф Лягушки для змей Frogs for Shakes Ева Сантана
1998 тф Лестница The Staircase мама Мэделин
1998 ф Дочь солдата никогда не плачет A Soldier's Daughter Never Cries Марселла Уиллис
1999 ф Завтрак для чемпионов Breakfast of Champions Селия Гувер
1999 ф Страсть Passion Роза Грейнджер
1999 ф Утонуть на суше Drowning on Dry Land Кэти
2001 ф Лантана Lantana Валери
2002 с Даниэль Деронда Daniel Deronda графиня Мария
2003 тф Голод Hunger Point Мариса Хантер
2003 тф Незнакомец рядом со мной The Stranger Beside Me Энн Рул
2003 кф T-20 Years and Counting Глиннис Йегер
2004 ф Верхом на пуле Riding the Bullet Жан Паркер
2004 тф Рай Paradise Элизабет
2004 ф 11:14 11:14 Норма
20042005 с Гора The Mountain Джени Карвер
2007 ф Птицы не летают в раю The Bird Can't Fly Мелоди
2007 ф Любовь приходит поздно Love Comes Lately Розали
2008 ф Не столкнись со звёздами Uncross the Stars Хильда
2008 ф Бездетная Childless Натали
2008 тф Энн из Зелёных крыш: Новое начало Anne of Green Gables: A New Beginning Энн Ширли старшая
2009 ф Альберт Швейцер Albert Schweitzer Эллен Швейцер
2010 ф Чёрный лебедь Black Swan Эрика Сейерс
2011 ф Астрал Insidious Лорейн Ламберт
2011 ф Ответы ни к чему Answers to Nothing Мерилин
2012 тф Left to Die Сандра Чейз
20122016 с Якось у казці (телесеріал) Once Upon a Time Кора / Королева Червей
2013 ф Астрал. Частина 2 Insidious: Chapter 2 Лорейн Ламберт
2014 ф Sister Сьюзан
2016 с Дэмиэн Damien Энн Рутледж
2016 ф Девятая жизнь Луи Дракса The 9th Life of Louis Drax Вайолет Дракс
2018 с Цілком таємно (телесеріал) }

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Повний список нагород і номінацій на сайті IMDb [32] .

Награда Год Категория Работа Результат
Оскар 1997 Лучшая женская роль второго плана Портрет леди Шаблон:Номинация
Британська академія телебачення та кіномистецтва 1987 Лучшая женская роль второго плана Ханна и её сёстры Шаблон:Номинация
2011 Лучшая женская роль второго плана Чёрный лебедь Шаблон:Номинация
Золотий глобус 1989 Лучшая женская роль второго плана — Кинофильм Последнее искушение Христа Шаблон:Номинация
1991 Лучшая женская роль в мини-сериале или телефильме Убийство в маленьком городе Шаблон:Победа
1997 Лучшая женская роль второго плана — Кинофильм Портрет леди Шаблон:Номинация
Еммі 1990 Лучшая женская роль в мини-сериале или фильме Убийство в маленьком городе Шаблон:Победа
1991 Лучшая женская роль в мини-сериале или фильме Пэрис Траут Шаблон:Номинация
Премія Гільдії кіноакторів 2011 Лучший актёрский состав в игровом кино Чёрный лебедь Шаблон:Номинация
Каннський кінофестиваль 1987 Приз за лучшую женскую роль Стыдливые люди Шаблон:Победа
1988 Приз за лучшую женскую роль Разделённый мир Шаблон:Победа

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Barbara Hershey Biography. Архів оригіналу за 27 червня 2012. Процитовано 23 червня 2012.
  2. Carradine, David. Endless Highway. (1995) Journey Publishing. pg. 299
  3. Arnold N Herzstein 1910 census record (англ.). Familysearch.org. Процитовано 26 июня 2011.
  4. Mandell, Jonathan (15 августа 1988). PROFILE: Transfiguration of an Actress; Barbara Hershey. Newsday (англ.). Процитовано 15 июня 2010.
  5. Fox Dunn, Angela (29 апреля 1993). Barbara Hershey. The Record (англ.). Процитовано 15 июня 2010.
  6. а б в Jachovich, Karen G. "Barbara Hershey Drops Her Hippie Past and a Name, Seagull, and Her Career Finds Wings" (англ.). People. Процитовано 29 февраля 2017.
  7. Ankeny, Jason. All Movie Guide (англ.). New York Times. Процитовано 6 июня 2010.
  8. «Barbara Hershey, Back on Earth». Lakeland Ledger. 31 августа 1979
  9. Blake, John (4 мая 1968). "No Bars for this Hershey" (англ.). Pittsburgh Press. Процитовано 30 марта 2017.
  10. King, Susan (18 января 2012). 'Last Summer' to have rare screening from American Cinematheque (англ.). Los Angeles Times. Процитовано 2 июля 2012.
  11. Walker, Connecticut. «Barbara Seagull: The New Hollywood.» Parade magazine. 16 декабря 1973
  12. Walker, Connecticut. «Barbara Seagull: The New Hollywood.» Parade magazine. 16 декабря 1973
  13. O’Brian, Jack. Entertainment. Sarasota Journal. 4 марта 1974 Pg. 5-B
  14. а б в Rigby, Shirley (16 декабря 1970). The Baby Maker-A Bizarre Tale (англ.). The Miami News. Процитовано 30 марта 2017. Помилка цитування: Некоректний тег <ref>; назва «:2» визначена кілька разів з різним вмістом
  15. а б в Turner Classic Movie Programming Article: Boxcar Bertha (англ.). Процитовано 6 июня 2010.
  16. Playboy August 1972, Vol. 19, Iss. 8, pg. 82-85, by: Ron Thal, Boxcar Bertha
  17. Martin Scorsese's The Last Temptation of Christ. Pbs.org (англ.). 3 марта 2010.
  18. а б Wright, Fred (29 августа 1974). David Carradine is Human-Honest! (англ.). The Evening Independent.
  19. Scott, Vernon. Hollywood: «Welcome Home, Barbara Hershey». The Telegraph Gazette. 5 ноября 1975.
  20. Bacon, James. Barbara Hershey is Facing a Whole New Life. Sarasota Journal. 2 декабря 1975.
  21. а б в г Forsberg, Myra (29 марта 1987). "Film; Barbara Hershey: In Demand" (англ.). New York Times. Процитовано 30 марта 2017.
  22. No Qualms for Barbara (англ.). Eugene Register. 27 февраля 1977. Процитовано 30 марта 2017.
  23. Barbara Hershey "Natural" (англ.). Процитовано 31 марта 2017.
  24. Robbins, Fred (26 марта 1987). Barbara Hershey; Looking to the Future (англ.). The Spokesman-Review. Процитовано 31 марта 2017.
  25. Cerone, Daniel (13 апреля 1991). "'Paris Trout' Tested Hershey Versatility" (англ.). Daily Gazette. Процитовано 31 марта 2017.
  26. Carradine, Pg. 300
  27. Kahn, Tom. «Passages». People magazine. August 24, 1992.
  28. «Public Eye». San Diego Union Tribune. November 24, 1993
  29. Lost's Naveen Andrews. People (англ.). 24 января 2005. Процитовано 31 марта 2017.
  30. Sayid Ain't So: Naveen Andrews Knocks Up Another One (англ.). Архів оригіналу за 1 декабря 2008. Процитовано 4 ноября 2008.
  31. Lost's Naveen Andrews Found in Splitsville (англ.). 30 мая 2010. Процитовано 7 июля 2012.
  32. Barbara Hershey Awards. Barbara Hershey—IMDb (англ.). 10 марта 2017.

посилання[ред. | ред. код]

[[Категорія:Лауреати премії «Золотий глобус»]] [[Категорія:Фільмографії, які слід доробити]] [[Категорія:Вікіпедія:Статті з іншим значенням на Вікіданих]] [[Категорія:Акторки XXI століття]] [[Категорія:Акторки XX століття]] [[Категорія:Американські телеакторки]] [[Категорія:Акторки кінематографу США]] [[Категорія:Акторки за алфавітом]] [[Категорія:Персоналії за алфавітом]] [[Категорія:Уродженці Голлівуда]] [[Категорія:Статті з джерелами з Вікіданих]] [[Категорія:Народились 1948]] [[Категорія:Народились 5 лютого]] [[Категорія:Сторінки із неперевіреними перекладами]]