Користувач:Rayan Riener/Дружба-78

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дружба-78
Заснована 1982
Місто м. Харків, Україна
Кольори                    
Президент(и) Правілов Іван
Головний тренер Правілов Іван

Дружба-78 (англ. Friendship-78) — хокейний клуб, заснований Іваном Правіловим у Харкові. Кольори клубу: білий, червоний, жовтий і синій.

Історія

[ред. | ред. код]

Клуб був заснований 1 жовтня 1982 року, під назвою «Дружба-78 Харків». Назва потім змінилася на «Дружба-78». Клуб «Дружба-78» базуєвався у школі «КЗ КДЮСШ» на стадіоні «ХТЗ»[1]. Тренування проходилися за методикою Івана Правілова. Тренерський склад клубу: Володимир Єрьомін, Олег Чекришов, Олександр Баранковський, Ігнатьєв О., Мінак О.

У 1992 році в Канадському місті Квебек «Дружба-78» стала чемпіоном світу в категорії «PeeWee» серед клубних команд (гравці віком до 14 років). Призер чемпіонату Української РСР в період 1989 - 1991. «Дружба-78» багаторазовий чемпіон України, переможець перших юнацьких ігор України у 1995 році, а також переможець понад 30 міжнародних юнацьких турнірів у Росії, Чехії, Німеччини, США, Канаді та Мексиці[2][3]. З 2002 — 2005 роки команда брала участь в українській Вищій Лізі.

Кримінальні звинувачення і смерть власника команди

[ред. | ред. код]

У січні 2012 року, тренер і власник команди українського походження, Іван Правілов був звинувачений у розбещенні двох 14-річних українських гравців, яких він запросив до себе додому у Філадельфії.У січні він був затриманий і взятий під арешт у Філадельфії. Були докази, що там він покінчив життя самогубством.[4] Це було підтверджено співробітниками міської судмедекспертизи 23 лютого 2012 року.[5] Колишній студент Дружби-78 стверджував у січні 2012 року, що Правілов сприяв фізичному насильству членів Дружби-78.[6]

Нагороди

[ред. | ред. код]

Відомі вихованці

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]


Категорія:Хокей Категорія:Хокей в Україні Категорія:Спорт у Харкові Категорія:Хокейні клуби України