Користувач:Rayan Riener/Scholarism

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Scholarism
Дата заснування 05.29.2011[1]
Тип Громадсько-політичний рух студентсько-активістської групи
Голова Джошуа Вонг Чі-Фун (після Іван Лам)
Офіційний сайт scholarism.com

Scholarism - це спільнота гонконгських активістів студентського руху, сформована 29 травня 2011 року спільнотою студентів середніх шкіл.

Спільнота вважається екстремістською в державному управлінні китайських ЗМІ. Її молодий лідер, Джошуа Вонг стверджує, що він є у переліку «Китайської Синьої книги з національної безпеки» в якості "внутрішньої загрози політичній стабільності та верховенства комуністичної партії"[2]. Зараз інтернет-сторінка руху заблокована комуністичним урядом Китаю або про-комуністичними хакерами.

«Scholarism» одна із рушійних сил Парасолькової революції.

Історія[ред. | ред. код]

Студенти з «Scholarism» під час голодування проти національної освіти в урядовому штабі Гонконгу в серпні 2012 року.
«Scholarism» перед штаб-квартирою уряду в Тамар в Гонконзі. (7 вересня 2012)
Scholarism приймає участь у Класній кампанії бойкоту[en]

Протидія "моральній і національній освіти"[ред. | ред. код]

Спільнота була створена як "Scholarism - Альянс проти Моральної і національної освіти[en]"[3] Scholarism - стала першою групою тиску проти пропагандистської так званої "моральної і національної освіти" і таким чином виросла до провідної організації Гонконгу і прикладу для наслідування молоді. Група відома тим, що є однією з небагатьох організацій, які влаштували акцію протесту перед Центральним Відділенням зв'язку уряду[en] після маршів 1 липня-березня 2013 року[en].[4]

Молоді члени «Scholarism» розпочинали окупаційний протест[en] в урядовому штабі Гонконгу[en], щоб змусити уряд відмовитися від своїх планів з впровадження "моральної і національної освіти" (про-комуністичної пропаганди), як обов'язкового предмета в період з серпня і вересні 2012 року. П'ятдесят молодих членів зайняли громадський парк під урядовою установою, три з яких оголосили про голодування[5]. Деякі вважають, що члени спільноти користуються своїм малим віком, щоб мати додаткову протидію насиллю та захист від поліції, яка могла б вже давно бути застосована проти дорослих.

Демократичний рух[ред. | ред. код]

Після перемоги руху проти "моральної і національної освіти", в яких «Scholarism» отримав першу свою славу, студенти залишалися активними в соціальному і демократичному русів Гонконзі. 23 червня 2013 року, «Scholarism» виступив із заявою, щоб підкреслити необхідність громадянської номінації для вибору голови виконавчої влади 2017, загальним виборчим правом.[6] До кінця серпня, «Scholarism» склав статут і почав лобіювання демократичних законодавчих радників підписати його, вести свої партії, щоб зробити цивільну номінацію пріоритетом номер один під час майбутньої кампанії виборів виконавчої голови у 2017 році, вимагаючи загального виборчого права для гонконгців. Серед інших про-демократичних партій, які погодилися підписати це, були: Громадянська партія, що підписала з застереженнями і Демократична партія[en], в Робочій партії[en] та Асоціація за демократію та кошти для життя людей[en] відмовилися підписати це, оскільки вони були не згодні, що суспільне призначення є єдиним способом, для висування кандидатів.[7]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 關於我們. 學民思潮 Scholarism (Chinese) .
  2. http://www.clickondetroit.com/news/hong-kong-youth-prepare-to-resist-china/28291598
  3. 基本資料. 學民思潮 Scholarism (Chinese) .
  4. Road closures a flashpoint during tense marches. South China Morning Post. 2 July 2012.
  5. 70多名學民思潮成員政總外紮營請願 (Chinese) . 30 August 2012.
  6. 623政改聲明:全民普選 全民提名 重奪政府. Scholarism Facebook (Chinese) . 24 June 2013.
  7. Lam, Jeffie (20 September 2013). Public nomination shouldn't be the only way to elect CE: think tank. South China Morning Post.

Посилання[ред. | ред. код]

Категорія:Політичні організації в Гонконзі