Корнієнко Оксана Іванівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оксана Іванівна Корнієнко
При народженні Оксана Іванівна Корнієнко
Народження 11 травня 1961(1961-05-11) (62 роки)
Чернігів, Українська РСР, СРСР
Країна  СРСР
 Україна
Жанр живопис
Діяльність художниця

Оксана Іванівна Корнієнко (нар. 11 травня 1961, Чернігів) — українська художниця.

Біографія[ред. | ред. код]

Корнієнко Оксана Іванівна народилася 11 травня 1961 року в місті Чернігові. B 1985 році закінчила Харківський інженерно-будівельний інститут за фахом «архітектура». Педагоги — Васильєв В. (архітектурне проектування), Куліков В. (живопис), Алієв І. (малюнок). Працювала в Чернігівських художніх майстернях при спілці художників України. 3 2000 року стала брати активну участь в обласних та Всеукраїнських художніх виставках. 3 2005 року член спілки художників України.

Корнієнко Оксана Іванівна — сучасна українська художниця, чернігівчанка. Працюс в галузі станкового живопису. Її жанровий діапазон — тематичні картини, пейзаж, натюрморт.

Як і всяка жінка, художниця любить красу - красу життя, красу почуттів, красу навколишнього світу.

Творам Корнієнко О. притаманні щедрість кольору, чесність живопису, щирість почуттів, бажання донести до глядача свій погляд на цей світ, відобразити на полотні його неповторність. Художниця прагне звернути увагу на найдрібнші деталі, що оточують нас, показати їх, непомітне на перший погляд, благородство, розказати їх історію.

Її живопис має свій стиль, авторську манеру виконання, сучасність погляду. Але Корнієнко O. знаходиться в постійному пошуку нових форм, прийомів зображення, оригінальних ідей в тематиці творів, їх композиційного та колористичного рішення. Багато уваги приділяє натурі. Її картини не можна назвати цілком реалістичними, але завжди поштовхом для її створення є якесь побіжне враження, будь від чого. Це може бути старовинна річ, або, захований в зелені куточок рідного Чернігова, кумедна поведінка домашнього улюбленця, або прекрасна квітка.

Оксана по натурі життєрадісна, оптимістична людина. Можливо з цієї причини, вона вважає, що мистецтво повинно дарувати людям позитивні емоції, прикрашати їм життя. Але бути при цьому обов'язково професійним та якісним.

В наш час, сповнений стресами, труднощами, прагматизмом, нескінченною боротьбою за місце під сонцем та шматок хліба, художниця пропонує зупинитись та подивитись на світ із захопленням, гумором та інтересом. Вона щаслива у своїй роботі, вільна в думках та мистецьких пошуках. Можливо, це і викликає увагу та зацікавленість з боку глядачів та шанувальників сучасного малярства.

Виставки[ред. | ред. код]

  • 2004. — персональна виставка (м. Чернігів);
  • 2005. — персональна виставка (м. Чернігів);
  • 2006. — персональні виставки (м. Київ, галерея «Грифон»; м. Чернігів);
  • 2011. — персональні виставки («Оглянувшись вокруг», м. Чернігів; м. Київ, Культурно-освітній центр «Мастер Клас»).