Королівська змія коралова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Королівська змія коралова

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Підтип: Черепні (Craniata)
Інфратип: Хребетні (Vertebrata)
Клас: Плазуни (Reptilia)
Ряд: Лускаті (Squamata)
Підряд: Serpentes
Родина: Вужеві
Рід: Королівська змія
Вид: Королівська змія коралова
Lampropeltis zonata
Lockington, 1835
Посилання
Вікісховище: Lampropeltis zonata
Віківиди: Lampropeltis zonata
EOL: 792584
МСОП: 63834
NCBI: 94874

Королівська змія коралова (Lampropeltis zonata) — неотруйна змія з роду Королівська змія родини Вужеві. Інша назва «каліфорнійська гірська королівська змія».

Опис[ред. | ред. код]

Загальна довжина коливається від 60 см до 1 м. Голова дещо витягнута, морда тупа. Тулуб масивний та стрункий. Забарвлення складається з чорних і білих чергуються кілець. У більшості випадків чорні кільця розсічені надвоє червоною смугою, яка може замикатися на череві, але буває й не замкнутою. Типова забарвлення більшості підвидів представлена ​​наступним набором смуг, що чергуються: чорна - червона - чорна - біла - чорна. У деяких підвидів червоний відсутній, малюнок представлений лише чорними та білими смугами. Верхня сторона голови чорна з білою поперечною смугою або плямами з боків. На морді присутні червоні плями.

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Полюбляє гірську місцину. Зустрічається на висоті до 2400 м над рівнем моря. Активна вночі. Харчується ящірками, гризунами, зміями, птахами та їх яйцями.

Це яйцекладна змія. Самиця відкладає до 20 яєць.

Розповсюдження[ред. | ред. код]

Мешкає від півночі півострова Каліфорнія (Мексика), через штат Каліфорнія до півдня Орегона (США). Ізолювання північна популяція мешкає на півдні штату Вашингтон (США).

Джерела[ред. | ред. код]

  • Kreutz, R. 2005. Farb- und Zeichnungsstandard der Kornnatter (Panterhophis guttatus). Kirschner und Seufer Verlag, Keltern-Weiler, 158 pp.
  • Словник-довідник із зоології. – К., 2002.
  • Nussbaum, R.A., Brodie, E.D., Jr., & Storm, R.M. 1983. Amphibians and reptiles of the Pacific Northwest Univ. Press of Idaho, Moscow 332 pp.