Крістофер Ебботт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Крістофер Ебботт
Народився 10 лютого 1986(1986-02-10) (38 років)
Гринвіч
Громадянство  США
Діяльність актор, актор театру, телеактор, кіноактор
Alma mater HB Studiod і Norwalk Community Colleged
Роки діяльності 2008 — тепер. час
IMDb nm3571592

CMNS: Крістофер Ебботт у Вікісховищі

Крістофер Джейкоб Ебботт (англ. Christopher Jacob Abbott; нар. 10 лютого 1986) — американський актор.

Ранні роки[ред. | ред. код]

Ебботт народився в Гринуїчі, штат Коннектикут, і ріс у Стамфорді. Він має сестру. Ебботт має італійське та португальське коріння. Він відвідував Громадський коледж Норуолка, перш ніж розпочав навчання у студії Герберта Бергхофа в Нью-Йорку.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Еббот починав акторську кар'єру з ролей в постановках «Хороші хлопчики і правда», «Обличчям» і «Це обличчя», після чого мав гостьові ролі в серіалах «Сестра Джекі» і «Закон і порядок: Злочинний намір». У 2011 році він дебютував на великому екрані за участю у фільмі Шона Дуркіна «Марта, Марсі Мей, Марлен», спільно з акторським складом якого було номіновано на премію «Готем». У тому ж році він дебютував на Бродвеї за участю у п'єсі «Будинок блакитного листя»[1].

У 2012 році Ебботт виконав ролі у фільмах «Привіт, мені пора» та «Машина мистецтва», а з 2012 по 2013 також мав повторювану роль у серіалі HBO «Дівчата»[2], після чого повернувся до театру з роллю в п'єсі «Де ми народилися» і мав гостьову роль одному з епізодів серіалу «Просвітлена». У 2014 році він мав ролі у фільмах «Лунатик» Бреді Корбета та «Найжорстокіший рік» Джей Сі Чендора.

У 2015 році Еботт отримав позитивні відгуки критиків за роль у незалежній драмі «Джеймс Уайт», за яку був номінований на премії «Готем» та «Незалежний дух». 2017 року він виконав одну з головних ролей у фільмі «Воно приходить уночі», а також мав постійну роль у першому сезоні серіалу «Грішниця».

У 2018 році він мав ролі у фільмах «Тайрел», «Пірсинг», «Перша людина» та «Голос люкс», а у 2019 році виконав головну роль у міні-серіалі Hulu «Пастка-22», екранізації однойменного роману Джозефа Хеллера, який приніс йому номінації на премії «Золотий глобус» та «Вибір телевізійних критиків».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The House of Blue Leaves. EW.com (англ.). Процитовано 13 лютого 2024.
  2. Lewis, Hilary (24 вересня 2013). ‘Girls’ Alum Christopher Abbott Reveals Why He Left the Show. The Hollywood Reporter (амер.). Процитовано 13 лютого 2024.