Кунденко Микола Петрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кунденко Микола Петрович
Файл:Kundenko.jpg
Народився 9 вересня 1972(1972-09-09) (51 рік)
смт Сахновщина, Харківська область, УРСР
Місце проживання м. Харків
Країна СРСР СРСРУкраїна Україна
Alma mater Харківський інститут механізації та електрифікації сільського господарства
Галузь електротехнології у сільському господарстві
Заклад Державний біотехнологічний університет
Вчене звання академік
Науковий ступінь доктор технічних наук

Кунденко Микола Петрович (нар. 9 вересня 1972) — український науковець у галузі електротехнологій, доктор технічних наук, професор кафедри інтегрованих технологій та енергетичного машинобудування Державного біотехнологічного університету.

Біографія[ред. | ред. код]

Микола Кунденко народився 9 вересня 1972 року у смт Сахновщина Харківської області.

По закінченні з відзнакою у 1995 році факультету електрифікації сільського господарства Харківського інституту механізації та електрифікації сільського господарства він залишився працювати в інституті[1].

У 1996 році вступає до аспірантури інституту, яку завершує у 2000 році. У 2002 році він захистив кандидатську дисертацію «Удосконалення процесу та обладнання для пастеризації молока ІЧ-випромінюванням».

Протягом 2002—2008 років був головою комітету у справах сім'ї, молоді та спорту Харківського інституту механізації та електрифікації сільського господарства.

У 2003 році Микола Кунденко став доцентом кафедри електротехнології сільськогосподарського виробництва цього інституту.

У 2013 році він успішно захистив докторську дисертацію «Молекулярна акустична технологія та електронні системи контролю в технологічному процесі відтворення тварин». Того ж року він став завідувачем кафедри інтегрованих електротехнологій та процесів Навчально-наукового інституту енергетики та комп'ютерних технологій Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка.

З 2021 року працює професором кафедри інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування Державного біотехнологічного університету.

Науковий доробок[ред. | ред. код]

У науковому доробку Миколи Кунденка понад 40 наукових та методичних праць. До сфери безпосередніх наукових дослідницьких інтересів належать проблеми впливу електромагнітних хвиль на біологічні об'єкти, а також молекулярної акустичної технології та електронних систем контролю в технологічному процесі відтворення тварин (http://internal.khntusg.com.ua/athra/web/index.php/browse?value=КУНДЕНКО%20МИКОЛА%20ПЕТРОВИЧ).

Наукові праці:

  • Кунденко М. П. Застосування акустичних полів в сільському господарстві // Вісник Хар­­ківського технічного університету сільського господарства. — 2010. — Вип. 102.
  • Кунденко Н. П. Исследование открытой резонансной системы с отрезком круглого волново­­да // Восточно-Европейский журнал передо­­вых технологий. — 2012. — № 3/5(57) (один із спів­­авторів)
  • Кунденко Н. П. Алгоритм расчета диффузного потока к поверхности сфероида, моделирующего спермий // Вісник Національного технічного університету «Харківського політехнічного інституту». — 2012. — Вип. 18.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Войтов В. А. Кунденко Микола Петрович // Енциклопедія сучасної України / ред. кол.: І. М. Дзюба [та ін.] ; НАН України, НТШ. — К. : Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2016. — Т. 16 : Куз — Лев. — С. 144. — ISBN 978-966-02-7998-8.

Джерела[ред. | ред. код]