Ларс Бюстель

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ларс Бюстель
Загальна інформація
Національність норвежець
Громадянство  Норвегія
Народження 4 грудня 1978(1978-12-04) (45 років)
Восс, Гордаланн, Норвегія
Зріст 179 см
Вага 60 кг
Спорт
Країна Норвегія Норвегія
Вид спорту стрибки з трампліна
Клуб Eldar IL/Kollenhopp
Участь і здобутки
Особисті рекорди 181,5 м (Оберстдорф 2009)
CMNS: Ларс Бюстель у Вікісховищі

Ларс Бюстель (* 4 грудня 1978, Восс, Норвегія) — норвезький стрибун на лижах з трампліна.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Першу перемогу на етапах кубку світу здобув 4 січня 2006, перемігши на третьому етапі Турне чотирьох трамплінів у Бергізелі. Через 11 днів переміг на Чемпіонат світу з польотів на лижах у Бад Міттендорфі.
Сезон він продовжив, займаючи місця між десятим і двадцятим місцями у наступних трьох етапах. 15-а позиція дозволила йому кваліфікуватися у змагання на нормальному трампліні на зимових Олімпійських іграх 2006, хоча у кваліфікаційній спробі його було дискваліфіковано.[1] Фінішувавши шостим у першій спробі, він стрибнув у другій на 103,5 м, що в сумі принесло йому золоту медаль.

Допінг[ред. | ред. код]

На початку 2009 року був спійманий на вживанні тетрагідроканнаболу та дискваліфікований. Раніше мав проблеми з алкоголем та законом, вчинивши п'яну бійку. Був засуджений на 24 дні ув'язнення.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. standings, which enabled him to qualify for the normal hill of the Olympics despite being disqualified in the qualifying NH Individual Competition — Qualifying [Архівовано 25 травня 2011 у Wayback Machine.], from fis-ski.com.

Посилання[ред. | ред. код]