Лисенятко Вук

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вук
угор. Vuk
Обкладинка мультфільму «Вук»
Жанр фентезійний фільм, дитячий фільм, драматичний фільм і екранізація літературного твору[d]
Режисер Аттіла Даргаі
Продюсер Дьордь Будай
Імре Іштван
Сценарист József Romhányid, Аттіла Даргаї, István Imred, Ede Tarbayd[1] і Іштван Фекете[1]
На основі Вук by Іштвана Фекете
Оповідач Tibor Bitskeyd
У головних
ролях
Judit Pogány (молодий Вук)
József Gyabronka (Вук)
Teri Földi (Іні)
Gyula Szabó (Карак)
Оператор Ірен Хенрік
Композитор Петер Вольф
Монтаж Янош Чіпауер
Магда Хап
Кінокомпанія Паннонія-фільм
Дистриб'ютор Hal Roach Studios
Тривалість 76 хв
Мова Угорська
Країна Угорщина
Дата виходу 10 грудня 1981
IMDb ID 0131636
Наступний Лисяча казка
CMNS: Лисенятко Вук у Вікісховищі

«Вук» (угор. Vuk) — анімаційний фільм про пригоди лисеняти Вука, створений в 1981 на студії «Паннонія-філм» (Угорщина) за мотивами книги Іштвана Фекете.

Сім'я Вука була вбита мисливцями, після чого осиротіле лисеня було взято під опіку своїм дядьком лисом Караком.

Сюжет[ред. | ред. код]

В одній лисячій сім'ї народжується багато малят-лисенят. Одне з них — Вук — найбільш перевірене, розумне і цікаве. Завдяки своїй цікавості, Вук вибігає з нори на «полювання». Саме в цей момент на їх житло натрапив мисливець із собаками і знищив сім'ю лисеняти.

Вук повертається назад, але нікого не знаходить. Перелякане лисеня не може зрозуміти, куди поділися його рідні. Тут приходить старий лис Карак, який, назвавшись дядьком, бере Вука жити до себе. Карак вчить лисенятко мистецтву полювання і життя. І незабаром Вук стає справжнім мисливцем. Він дізнається, що в смерті його сім'ї винна людина-мисливець, що живе неподалік, і, незважаючи на страшні заборони дядька Карака, починає проникати у двір «гладкошкірого». Вук мстить мисливцеві, крадучи в нього домашню птицю, обманюючи його дурнуватих і самозакоханих мисливських собак. Там же, на подвір'ї, він знаходить і свою любов — молоду лисичку, спійману мисливцем, яка сидить в клітці. Звичайно ж, молоді відразу сподобалися один одному. Вук вирішує рятувати свою подружку.

Навіть Карак, що боїться мисливця, допомагає Вуку. Однак, трохи пізніше, тікаючи від переслідування мисливців, Карак жертвує собою, щоб врятувати молодих. Вук і його подружка поселяються в житлі-«бунгало» Карака і у них народжується безліч лисенят. Одночасно Вук не дає спокою мисливцю і повністю розоряє його.

Примітки[ред. | ред. код]