Московський центр неперервної математичної освіти

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з МЦНМО)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Московський центр неперервної математичної освіти
Рік заснування 19 квітня 1995
Розташування Росія, 119002, Москва, Великий Власьєвський провулок, 11
Ключові фігури Ященко Іван Валерійович[ru][1]
Сфера діяльності математика
Вебсайт http://www.mccme.ru/

Московський центр неперервної математичної освіти (рос. Московский центр непрерывного математического образования, МЦНМО) — приватна освітня установа, що ставить за мету збереження традицій математичної освіти. В центрі діє Незалежний московський університет, функціонує видавництво, підтримуються тематичні портали math.ru та problems.ru, організовуються математичні олімпіади та гуртки для школярів[2], працює редакція журналу «Квантик»[ru], методична лабораторія теорії ймовірностей та статистики.

Є організатором Московської математичної олімпіади[ru], Літньої багатопрофільної школи МЦНМО[ru] та літньої школи «Сучасна математика»[ru].

Веде рейтинг російських шкіл на підставі результатів єдиних державних екзаменів[3].

В рамках видавничої діяльності випускаються книги з математики різної тематики: від популярної математичної літератури для школярів до монографій із сучасної математики. Видається щорічний науковий журнал Математическое просвещение[ru] з додатками для школярів.

У приміщенні центру працює магазин «Математична книга». На початку 2010-х років з питання прав на поширення журналу «Квант» та через видання журналу «Квант+» центр був залучений до судових процесів з колишнім видавцем журналу видавництвом «Квантум»[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ященко Иван Валерьевич. Архів оригіналу за 7 червня 2014. Процитовано 5 квітня 2014.
  2. ЛОФМШ МЦНМО. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 11 серпня 2013.
  3. Мария Агранович (23 жовтня 2012). Место за партой. Школы России выстроят по рейтингу. Российская газета. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 15 вересня 2013.
  4. Приключения «Кванта». Независимая газета[ru]. 10 жовтня 2012. Архів оригіналу за 30 січня 2013. Процитовано 15 вересня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]