Масив Венедіґер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Масив Венедіґер
CMNS: Масив Венедіґер у Вікісховищі

Масив Венедіґер[1][2] — підгрупа Високого Тауерну, гірського масиву у Східних Альпах. Він розташований на північному заході Високого Тауерну, більша частина на території Австрії, Тіролю та Зальцбурга. Менша, південно-західна частина, належить Італії (Південний Тіроль). Ґросвенедіґер у центрі групи також є її найвищою вершиною.

На цій території безліч хатин і прихистків, з'єднаних багатьма стежками, що дозволяє проходити великі відстані між ними без необхідності спускатися в долини. З цієї причини та завдяки прекрасним краєвидам цей район дуже популярний серед туристів. Дорога через всю групу і далі в напрямку Великого Ґлокнера називається «Route Hoch-Tirol». Він став дуже популярним і його часто порівнюють з маршрутом Шамоні — Церматт.

У цьому районі немає гірськолижних підіймачів чи канатних доріг, оскільки більша частина території входить до національного парку Високий Тауерн. Завдяки цьому тут можна милуватися горами в чистому вигляді більшою мірою, ніж у решті Австрії.

Найвищі вершини групи:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Urzędowy wykaz polskich nazw geograficznych świata, ss. 9-10, 370-372; Komisja Standaryzacji Nazw Geograficznych poza Granicami Rzeczypospolitej Polskiej przy Głównym Geodecie Kraju, Warszawa, 2013. Архів оригіналу за 7 травня 2014. Процитовано 19 квітня 2023.
  2. Główny Urząd Geodezji i Kartografii. Urzędowy wykaz polskich nazw geograficznych świata, Przedmowa, s. XVIII; Komisja Standaryzacji Nazw Geograficznych poza Granicami Rzeczypospolitej Polskiej przy Głównym Geodecie Kraju, Warszawa, 2013. Архів оригіналу за 7 травня 2014. Процитовано 17 липня 2016.

Бібліографія[ред. | ред. код]

Панорама середньої частини групи, вид з Kreuzspitze