Мельник Галина Миколаївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мельник Галина Миколаївна
Народився 26 вересня 1964(1964-09-26) (59 років)
Науковий ступінь доктор фармацевтичних наук

Галина Миколаївна Мельник (нар. 26 вересня 1964 р., смт. Бориня, Самбірський район, Львівська область) – український медик, доктор фармацевтичних наук (2021), поетеса, громадська діячка.

Біографія

[ред. | ред. код]

Народилася 26 вересня 1964 р., смт Бориня, Самбірський район, Львівська область. Закінчила фармацевтичний факультет Львівського ордена Дружби народів державного медичного інституту з червоним дипломом, аспірантуру при Національному фармацевтичному університеті (м. Харків). Працювала провізором-аналітиком в центральній районній аптеці м. Заставна Чернівецької області, провізором-технологом аптеки при шкірвендиспансері (м. Чернівці), головним спеціалістом з контролю якості лікарських засобів Держаної інспекції з контролю якості ЛЗ у Чернівецькій області, з 2000 р. – директор медико-фармацевтичної фірми «Гармонія-2000), з 2014 р., після захисту докторської дисертації, працювала асистентом кафедри фармакогнозії Буковинського державного медичного університету (БДМУ).

Творча діяльність

[ред. | ред. код]

У 2014 р. захистила кандидатську дисертацію, у 2021 р. – докторську дисертацію на тему «Теоретичне та експериментальне обґрунтування технології рідких та м’яких лікарських форм в умовах аптек». Співавтор підручника для аспірантів «Теоретичні основи створення лікарських препаратів», автор багаточисленних публікацій у наукових фахових виданнях, у тому числі і міжнародних; монографій; методичних рекомендацій та інформаційних листів; патентів та авторських свідоцтв. У 2021 році, з метою об’єднання професіоналів галузі для захисту прав та інтересів, а також зміни інтерпретації ролі фармацевта в суспільстві, покращення публічної довіри та нової філософії мислення фармацевта заснувала громадську організацію «Аптечний Грегіум України».

Джерела

[ред. | ред. код]
  • Дедишина Л. «Гармонії» у Чернівцях стало більше [про Г. М. Мельник] / Лариса Дедишина // Журнал «Фармацевт практик». – 2017. – 17 листопада.
  • Гринюк В.Робимо ліки за старими рецептами / Василь Гринюк // Молодий буковинець. – 2018. – 23 квітня.
  • Відгук