Могутній Джо Янг ​​(фільм, 1998)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Могутній Джо Янг ​​(фільм, 1998)
англ. Mighty Joe Young
Жанр фентезійний фільм і драматичний фільм
Режисер Рон Андервудd[1][2][…]
Продюсер Тед Гартліd і Том Джейкобсонd
Сценарист Марк Розентальd і Лоуренс Коннерd
На основі Могутній Джо Янг (1949)d
У головних
ролях
Шарліз Терон[1][3][…], Білл Пекстон[1][3][…], Раде Шербеджія, Реджина Кінг[6], Пітер Фіртd[3][7][6], Невін Ендрюс[6], Девід Пеймер[3][6], Крістіан Клеменсонd[6], Діна Мерілл[6], Джеффрі Блейкd[6], Лоуренс Прессманd[6], Маржоріт Мороd[6], Міка Буремd[6], Рей Гаррігаузен[6], Річард Ріліd[6], Роберт Віздом[6], Террі Мур[d][6], Трейсі Волтер[6], Верн Троєр[6], Лінда Перлd[8], Ларрі Бранденбургd[8], Лілі Марієd[8], Скарлетт Померсd[8], Деббі Лі Керрінгтонd[8], Рік Крамерd[8], Вікі Девісd[8], Джадсон Міллсd[8], Тоні Дженароd[8] і Джанет Ейлберd[8]
Оператор Олівер Вуд[d] і Дональд Пітерманd
Композитор Джеймс Горнер
Художник Michael Corenblithd
Кінокомпанія Walt Disney Pictures, RKO Pictures і Jacobson Companyd
Дистриб'ютор Walt Disney Studios Motion Pictures, Netflix і Disney+
Тривалість 114 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 1998
IMDb ID 0120751
movies.disney.com/mighty-joe-young

Могутній Джо Янг (англ. Mighty Joe Young) — американський пригодницький фільм 1998 року режисера Рона Андервуда. Стрічка є перезапуском однойменного чорно-білого фільму 1959 року. У головних ролях знялися Білл Пекстон і Шарліз Терон.

Сюжет[ред. | ред. код]

Джилл дитиною стала свідком смерті своєї матері і матері немовляти горили від рук браконьєрів на чолі з Андрієм Штрассером; при цьому браконьєр втрачає вказівний палець. Дванадцять років потому Джилл виростила Джо (через його розміри інші горили його не прийняли), і обидва живуть у дикому світі, поки директор заповідника Грегг О'Хара не переконує Джилл, що вони будуть у більшій безпеці від браконьєрів, якщо переїдуть в Сполучені Штати.

Пара їде в Голлівуд і завойовує серця персоналу. Там Джилл помічає Штрассер, який бачив репортаж про Джо і хоче помститися за свій втрачений палець. Джилл не впізнає Штрассера. Штрассер намагається переконати Джилл, що Джо буде краще в його заповіднику в Африці. Пізніше, під час званого вечора, ставленик Штрассера використовує браконьєрів, щоб розлютити Джо. Джо розносить званий вечір і намагається напасти на Штрассера. Джо приспали і помістили в бетонний бункер. Перед відходом Грегг закохується в Джилл і цілує її на прощання.

Коли Джилл дізнається, що Джо може бути убитий, вона вирішує прийняти пропозицію Штрассера. Вони контрабандою провозять Джо у вантажівці по дорозі в аеропорт. Джилл помічає, що у Штрассера бракує пальця. Він дає їй зрозуміти, що він браконьєр, який убив її матір і мати Джо. Вона бореться зі Штрассером і його підручним, потім стрибає з машини. Джо бачить її, перекидає вантажівку на бік і тікає.

Тим часом Грегг теж спізнає браконьєра і йде за Джо і Джилл. Джо з'являється на фестивалі, де сіє хаос. Штрассер приходить і намагається застрелити Джилл, починається пожежа, від якої ламається колесо огляду. Джо спізнає Штрассера, і рятуючи Джил, кидає його на електричні дроти, де той гине. Джо рятує дитину, впавши разом з нею з колеса огляду. Джо переживає падіння і вирушає назад до Африки, щоб жити у своєму власному притулку. Грегг і Джилл туляться один до одного в пристрасних обіймах.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Шарліз Терон Джилл Янг Джилл Янг
Білл Пекстон Грегорі О'Хара професор Грегорі О'Хара
Раде Шербеджія Андрій Штрассер Андрій Штрассер
Пітер Фірт Гарт Гарт
Девід Пеймер Гаррі Рубін Гаррі Рубін
Реджина Кінг Сесилія Бенкс Сесилія Бенкс
Роберт Віздом Квелі Квелі
Невін Ендрюс Пінді Пінді
Лоуренс Прессман Еліотт Бейкер доктор Еліотт Бейкер
Лінда Перл Рут Янг доктор Рут Янг
Міка Бурем Джилл Янг Джилл Янг (в дитинстві)
Джеффрі Блейк Верн Верн
Крістіан Клеменсон Джек Джек
Корі Бак Джейсон Джейсон

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]