Walt Disney Pictures

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Walt Disney Pictures
Тип кінокомпанія[d]
Форма власності публічна компанія і дочірнє підприємство
Галузь кінотеатр і кіноіндустрія
Засновано 1929
Засновник(и) Волт Дісней
Штаб-квартира Walt Disney Studios, Бербанк і Каліфорнія
Продукція фільм
Власник(и) The Walt Disney Company
Холдингова компанія Walt Disney Studios
movies.disney.com(англ.)
CMNS: Walt Disney Pictures у Вікісховищі

Walt Disney Pictures (Волт Дісней Пі́кчерз) — американська кінокомпанія, має підрозділи в Японії і на території США. Walt Disney Pictures є дочірньою компанією The Walt Disney Company.

Це основна кінематографічна студія розважального медіаконгломерату The Walt Disney Company зі штаб-квартирою в містечку Бербанк, штат Каліфорнія.

Історія[ред. | ред. код]

Кінокомпанія Walt Disney Pictures була заснована як підрозділ Діснею у 1983 році, і до цього моменту фільми Дісней виходили під лейблом материнської компанії, тоді називався The Walt Disney Company, The Wind in the Willows, The Legend of Sleepy Hollow.

Walt Disney Pictures також включає в себе Walt Disney Feature Animation у яку своєю чергою входять студії DisneyToon Studios і придбана у 2006 році Pixar, а також є підрозділом Buena Vista Motion Pictures Group.

Логотип компанії являє собою силует замку Сплячої красуні у Діснейленді. Найбільш відомій версії логотипа, яка існувала з 1985 року, у 2006 році прийшов на зміну новий об'ємний логотип, створений новозеландською студією комп'ютерної графіки Weta Digital, вперше демонструвався в 2006 році у фільмі «Пірати Карибського моря 2: Скриня мерця».[1][2].

Протягом всього XX століття компанія Дісней була лідером мультиплікації й пробивала собі шлях майже в усіх аспектах мультиплікаційних технік.

Бібліотека фільмів[ред. | ред. код]

Дісней історично робить продукцію з рейтингами G та PG, час від часу випускаються фільми з рейтингом PG-13, що робила дочірня студія Touchstone Pictures до свого закриття у 2016 році. Першим фільмом з рейтингом PG-13, випущеним Walt Disney Pictures, були «Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної Перлини». Крім того, «Сказання Земномор'я» Studio Ghibli — перший і на сьогодні єдиний анімаційний фільм Walt Disney Pictures, який отримав цей рейтинг. «Гамільтон» відомий тим, що став першим фільмом Walt Disney Pictures, у якому використано лайливе слово «fuck», хоча два його екземпляри були піддані цензурі, щоб уникнути рейтингу R.[3]

Фільми, випущені Walt Disney Pictures з рейтингом PG-13[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Old Disney magic in new animated logo. hollywoodreporter.com. Архів оригіналу за 18 липня 2006. Процитовано 10 липня 2006.
  2. The New Disney Logo на YouTube
  3. Will Hamilton Be Edited on Disney Plus? Lin-Manuel Miranda Explains. web.archive.org. 24 червня 2020. Процитовано 25 квітня 2024.

Посилання[ред. | ред. код]