Модуль:Wikidata/документація

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Це сторінка документації для Модуль:Wikidata

Використовується в {{Wikidata}}.

Функції цього модуля не призначені для прямого виклику з шаблонів карток чи інших модулів, що не є його функціями розширення. Для виклику з шаблонів карток використовуйте шаблон {{wikidata}} чи один зі спеціалізованих шаблонів для властивостей. Для виклику функцій Вікіданих, що призначені для відображення, зазвичай достатньо виклику frame:expandTemplate{} з викликом шаблону, що відповідає за відображення властивості. З іншого боку, виклик окремих функцій модуля (в основному це стосується getEntityObject()) може в подальшому стати кращим (наприклад, коли з'явиться можливість виклику getEntityObject для довільного елемента з ціллю кешування і вкладених викликів). Даний Lua-функціонал в будь-якому разі треба розглядати як нестабільний з точки зору збереження сумісності на рівні коду (разом з відповідними функціями API для Wikibase Client).

Далі описується внутрішня документація. Назви функцій і параметрів можуть змінитися. При їх зміненні автор змін зобов'язаний оновити шаблон {{wikidata}} та спеціалізовані шаблони властивостей. Зміни в інших місцях, якщо хтось все ж таки викликає функції модуля напряму, залишаються на сумлінні автора «костиля». Отже, при виклику шаблона {{wikidata}} або спеціалізованого шаблона властивості управління віддається на функцію formatStatements, котра приймає frame. Із frame добуваються такі опції, які так чи інакше передаються в решту функцій:

  • plain — булевий перемикач (за умовчанням false). Якщо true, результат збігається зі звичайним викликом {{#property:pNNN}} (за фактом ним і буде)
  • references — булевий перемикач (за умовчанням true). Якщо true, після виводу значення параметра додатково виводить посилання джерела, що вказані у Вікіданих. Для виводу використовується Модуль:Sources. Зазвичай вимикається для тих властивостей, які є «самоописуваними», наприклад, зовнішніми ідентифікаторами або посиланнями (коли таке посилання є доказом своєї актуальності), наприклад, ідентифікатори IMDb.
  • value — значення, яке треба виводити замість значень із Вікіданих (використовується, якщо щось задано вже в картці у вигляді т. з. локальної властивості).
  • dvalue — значення, що містить дату смерті, взяту з картки, а не вікіданих (використовується лише в шаблоні {{wikidata/p569}} (обг. · викор. · ред.)).

За замовчанням модуль підтримує виведення наступних значень без додаткових налаштувань:

Інші типи даних потребують указання функції форматування значення.

Підтримуються два типи параметрів-функцій, які додатково вказують, як треба форматувати значення:

  • value-module, value-function — назва модуля та функції модуля, які відповідають за форматоване значення (snak, snak data value), залежно від контексту, як значень властивості, так і значень кваліфікатора (якщо викликається з claim-module/claim-function). Необхідно для змінення відображення властивості, наприклад, генерації вікіпосилань замість простого рядка чи навіть вставки зображення замість відображення назви файлу зображення (бо посилання на зображення зберігаються як рядки). Характерні приклади:
    Специфікація функції: function p.…( value, options )

Див. також[ред. код]

Цей модуль містить код, запозичений з модуля «Wikidata» російської Вікіпедії.

Переклад

Цей модуль містить код, запозичений з модуля «Wikidata» англійської Вікіпедії.

Переклад