Молдовсько-шведські відносини

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Молдовсько-шведські відносини
Швеція
Швеція
Молдова
Молдова

Молдо́всько-шве́дські відно́сини — двосторонні міжнародні відносини між Молдовою та Швецією. У Молдови є посольство в Стокгольмі. У Швеції є посольство в Кишиневі.

Обидві країни є членами Ради Європи та Організації з безпеки й співробітництва в Європі.

Шведська підтримка[ред. | ред. код]

Швеція є одним з основних донорів Молдови. З 1996 Швеція забезпечила Молдову технічно підтримкою на суму в 30 млн доларів США, що значно допомогло укріпити такі сфери як: захист прав людини, демократія, якість державного врядування, публічна медицина, освіта, сільське господарство, енергетика, інфраструктура, транспорт та приватний сектор. Більшість з цієї допомоги було надано через Шведську агенцію зі співробітництва по міжнародному розвитку.[1][2]

У 2007 уряд Швеції встановив стратегію на 2007–2010 щодо співпраці з Молдовою, яка передбачала 11 млн євро фінансової допомоги щорічно для таких важливих трьох секторів: якість державного врядування, зміцнення конкурентності в сільській місцевості та зменшення уразливості сфери енергетики.[1]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Архівована копія. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 16 квітня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 18 березня 2022. Процитовано 16 квітня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)