Монстер Бастер Клаб

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Монстер Бастер Клаб
Monster Buster Club
Тип анімаційний телесеріал[d]
Телеканал(и) TF1 (Франція)
YTV (Канада)
Jetix (Європа)
Жанр Екшн
Пригоди
Наукова фантастика
Наукове фентезі
Тривалість 22 хвилини
Компанія Marathon Media
Image Entertainment Corporation
Керівник проєкту Vincent Chalvon-Demersayd
Сценарист Джон Деверлані (Епіз. 1-26)
Аль Шварц (Епіз. 27-52)
Режисер Жан-Луї Вандесток
Ідея Вінсент Чалвон-Демерсай
Давід Мішель
Продюсери Сільван Віо
Давід Мішель
Вінсент Чалвон-Демерсай
Виконавчий продюсер Вінсент Чалвон-Демерсай
Сільван Віо
Співвиконавчий продюсер:
Шарль-Анрі Моарб
Композитор Джефф Фішер
Пол-Етьєн Кот
Країна-виробник Франція
Канада
Мова оригіналу фрнцузька
англійська
Перший показ 2 червня 200814 листопада 2009
Кількість сезонів 2
Кількість серій 52
Посилання

Монстер Бастер Клаб (англ. Monster Buster Club) або Клуб мисливців за монстрами — канадсько-французький науково-фантастичний мультсеріал, створений спільно французькою компанією Marathon Media, канадською анімаційною студією Image Entertainment Corporation, Jetix Europe і TF1 .

Сюжет[ред. | ред. код]

В місті Сінґл-Таун (Singletown) здавна діє таємна спільнота — Monster Buster Club. На допомогу їм на Землю прилітає ветеран клубу з планети Рапсодія-7 містер Гюго Сміт, та разом з ним прилітає його онучка Кеті, яка стає повноцінним членом команди MBC. Клубу мисливців за монстрами доводиться відбивати атаки іншопланетян, та їхньою метою є знаходження іншопланетян злочинців, їх захоплення та відправлення до міжгалактичної влади.

Створення[ред. | ред. код]

Mipcom Jr.[ред. | ред. код]

Монстер Бастер Клаб було вперше представлено публіці під час міжнародної виставки Mipcom Jr. у жовтні 2006 року. Marathon (тепер Zodiak Kids), виробнича компанія, представила свій останній анімаційний серіал.Маючи успіх таких мультсеріалів, як «Totally Spies!», «Martin Mystery»,«Team Galaxy», Marathon прагнула піти у сферу 3D-анімації. Мультсеріал привернув значну увагу на Mipcom Jr., ставши найпопулярнішою французькою програмою та посівши шосте місце за кількістю переглядів.

Пілотний епізод (загублений)[ред. | ред. код]

Під час вивчення блогу режисера Жана-Луї Вандестока виявилася цікава інформація про ранню розробку Монстер Бастер Клаб. Було виявлено, що пілотний епізод серіалу було створено іншою анімаційною студією CGI у 2005 році, ще до участі Marathon. На жаль, подробиці про студію, відповідальну за пілот, залишаються невідомими. Незважаючи на ретельні веб-дослідження, жодної інформації чи слідів пілота знайти не вдалося. Однак Вандесток зазначив, що деякі зображення з пілотної серії раніше були доступні на офіційному веб-сайті Monster Buster Club до прем'єри серіалу у Франції.

Анімаційна розробка[ред. | ред. код]

Для започаткування процесу виробництва та створення характерного художнього стилю, Макс Малео, керівник анімації, вирушив до Індії. Його основні цілі включали визначення візуального напрямку серіалу та вдосконалення параметрів для анімації. Примітно, що аніматори Crest Animation, індійської анімаційної студії, яка брала участь у проєкті, спочатку висловили бажання включити в серіал “матричні сцени”. Проте успішно переконав прийняти стилістичний підхід, натхненний Disney та японським аніме, узгоджуючи їхнє творче бачення Монстер Бастер Клаб. Визначення цілісного стилю виявилося складним завданням, через різні культурні посилання між Індією та Францією.

Серії[ред. | ред. код]

Сезон Серії Перший показ Останній показ
1 26 2 липня 2008 року 8 грудня 2008 року
2 26 15 січня 2009 року 14 листопада 2009 року

Персонажі[ред. | ред. код]

Кеті Сміт (англ. Cathy Smith) — весела та повна ентузіазму 12-річна дівчинка (700-річна по рапсодіанським міркам) прибулець з планети Рапсодія-7. Вона прибула на Землю зі своїм дідусем, містером Смітом, щоби відновити Клуб винищувачів монстрів. Вона постійно дивується тому, наскільки Земля відрізняється від Рапсодії. У неї є багато надлюдських здібностей, таких як еластичність, телекінез та інші. У своїй людській формі вона має світле волосся та блакитні очі. Її справжня форма являє собою білого гуманоїда з рожевими плямами у якого чотири щупальця замість рук, два щупальця замість ніг, три щупальця на голові (аналогічно волоссю) і довгим пухнастим хвостом. Колір бойового костюма чорно-рожевий.

Кріс (англ. Chris, від Christopher) — винахідливий 12-річний хлопчик і технічний геній команди. У нього індигового кольору волосся та темно-блакитні очі. Він володіє хистом до ґаджетів і часто лишається на базі, щоб надавати розвідувальні звіти, поки решта групи виконує завдання. Має молодшого брата на ім'я Джон. Колір його костюма чорно-блакитний.

Денні (англ. Danny) — запальний 12-річний хлопчик. Часто стає надто самовпевненим та бажає завжди бути першим, але незважаючи на це, він чудовий друг та готовий в любий момент прийти на поміч. Його особливість в тому, що він не втрачає почуття гумору навіть у безнадійних ситуаціях. Денні має світло-коричневе волосся та зелені очі. Також має шрам на лівій блові. Колір бойового костюма чорно-червоний.

Сем (англ. Sam, від Samantha) — розважлива 12-річна дівчинка. Відповідально ставиться до різних завдань. В складних ситуаціях бере на себе лідерство MBC, хоча в Клубі немає керівника і всі члени команди є рівними. В неї темно-коричневе волосся, заплетені в дві косички та світло-карі очі. Колір її костюма чорно-жовтий.

Посилання[ред. | ред. код]