Мрійник (портрет)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Файл:The Visionary by Ralph Wolfe Cowan.jpg
Visionary.Ральф Вулф Коуен, 1989.Дональд Трамп, Мар-а-Лаго, штат Флорида.Оригінальна версія.

Мрійник (або Підприємець) — портрет американського бізнесмена і політика Дональда Трампа. Картина написана в 1989 році американським художником Ральфом Вулф Коуеном. Вона знаходиться у Трамп Палм-Біч, штат Флорида, резиденція Мар-а-Лаго[1].

Передумови написання[ред. | ред. код]

Трамп не замовляв портрет у Коуена, але після того як він побачив ескіз змальований з нього маслом, Трамп схвалив картину. [1] Коуен підготував ескізи Трампа протягом декількох вихідних, під час того як він був в резиденції в Мар-а-Лаго. Картина була завершена незабаром після того, як Трамп придбав Мар-а-Лаго. Коуен раніше відвідав резиденцію в коли вона була у власності Марджорі Мерівезер Пост. [1] Коуен сказав пізніше про його роботи, «Ніхто ніколи не любив мої портрети... Я знаю , як зробити їх «живими» своїми власними силами»[1].

Характеристика[ред. | ред. код]

Картина була описана як зображення «молодого, засмаглого і красивого Дональда Трампа, одягненого в білий тенісний светр»[2]. Коуен навмисно зобразив Трампа в білому одязі, щоб відрізнити його від більш темного, більш формальної одягу, яку він носив у Нью-Йорку. [1] У профілі Кована для Оксфорд Америка, Ніколь Пасулка писав , що Коуен часто зображує предмети «двадцять фунтів тонше і двадцять років молодше, часто в оточенні небесного світла, верхи екзотичних тварин, або обрамлені гірськими хребтами», і що портрет Трампа був «стандартним Коуенським вистрілом в небо»[3].

У 1997 році в профілі Трампа для Плейбой, Марк Боуден описав звернення Кауеа до Трампу як «  він свого роду художник , який може зобразити людину ніби зображення в дзеркалі». Боуден порівняв портрет з «Богом Сонця», відчуваючи , що він зображував «широкоплечого,з худорлявими стегнами Дональда, його юне обличчя затьмарене саме сонцем, шкіра світиться , як верхні поверхи Трамп Тауер на заході, колір теплих злитків «[4]. Коуен описує свій стиль як «романтичний реалізм»[3].

Зображення рук[ред. | ред. код]

Рука Трампа в портреті навмисно залишилася незавершеною в момент його завершення. Вона була змальована ніби як відпочиває «велично, але не повністю на його стегні». Коуен пізніше сказав, що «я люблю ескізні портрети, де закінчені тільки одна рука, а інша ні», але Трамп «не отримав» домальоване зображення його руки. Коуен передбачав, що Трамп запитає його "Коли ви збираєтеся закінчити свою картину?,39 Я б сказав, "Дональд, вона закінчена. Одного разу він сказав мені: «Скільки часу вам потрібно , щоб зафіксувати руку?21,5 дюйма (54,6 см) Коуен врешті-решт, погодився намалювати руку за кілька тисяч доларів, з узгодженою ціною портрета в діапазоні від $ 24000 до $ 18000 відповідно до Коуен[2]. Коуен зменшив звичайну ціну для портрета на 60 відсотків для Трампа; і потребував регулярного доступу до Мар-а-Лаго, коли він став членом приватного клубу[3].

Коуен відхилив претензії, про вищу оплату, не завершуючи руку або щоб інший художник зобразив руку. [2] Коуен пізніше сказав, що «Він завжди намагався торгуватися, і мені не подобається це взагалі». Рука була зрештою завершена в 2002 році[5].

Коуен прокоментував розмір руки Трампа, стверджуючи, що «у нього немає рученята, як кажуть люди... Вони прекрасно пропорційні ». [1].

Наслідок[ред. | ред. код]

Коуна згодом попросила дружина Трампа, Марла, щоб він намалював портрет дітей Трампа. Коуен не написав портрет справжньої дружину Трампа, Меланії,як він стверджує , що з ростом популярності телевізійних шоу Трампа, підмайстер, Трамп почав чекати що такі речі залишаться без оплати. Коуен сказав, що Трампу «Дональд, я не віддам картини»[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е Conley, Kevin (20 квітня 2016). The Story Behind Donald Trump's Epic Mar-A-Lago Portrait. Town and Country Magazine. Архів оригіналу за 6 березня 2017. Процитовано 5 травня 2017.
  2. а б в г Larry Aydlette. The last of the portrait painters. Palm Beach Post. Архів оригіналу за травень 5, 2017. Процитовано 5 травня 2017.
  3. а б в Nicole Pasulka. Palm Beach Van Dyke. Oxford American. Архів оригіналу за 3 травня 2017. Процитовано 5 травня 2017.
  4. Mark Bowden (14 липня 2016). The Art of the Donald. Playboy (magazine). Архів оригіналу за травня 10, 2017. Процитовано 5 травня 2017.
  5. Trump makes legendary artist do portrait his way. New York Daily News. 6 березня 2016. Архів оригіналу за 16 травня 2017. Процитовано 5 травня 2017.

Шаблон:Дональд Трамп