Міжнародна асоціація суднових менеджерів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Міжнародна асоціація суднових менеджерів (International Ship Managers Association, InterManager (ISMA)) — компанія з обмеженою відповідальністю, що представляє інтереси суднових менеджерів.

Роль і функції[ред. | ред. код]

Головна роль, яку виконує Інтерменеджер полягає у поліпшенні стандартів в галузі управління судами і досягнення більш безпечного, більш екологічно відповідального, надійного управління судноплавної галуззю.

Функції Асоціації[1]:

  • розвивати співпрацю, враховуючи потреби усіх компаній, що беруть участь у судовому менеджменті та наданні крюїнгових послуг;
  • сприяти впровадженню найвищих стандартів з експлуатації суден, за рахунок інновацій, творчого підходу, обміну знаннями;
  • забезпечувати форум для обговорення питань, що становлять спільний інтерес;
  • бути як загальний голос суднових менеджерів на міжнародних форумах, при взаємодії з міжнародними регулюючими органами;
  • відстоювати ефективність, якість та етику в судновому менеджменті;
  • просувати позитивний  імідж судноплавства і морську кар'єру.

 Діяльність[ред. | ред. код]

Міжнародна асоціація суднових менеджерів розробила Кодекс стандартів управління в судноплавстві (Code of Ship Management Standards). Кодекс є одночасно вимірюваним і зовні керованим, та не має собі рівних серед інших промислових стандартів у галузі морських перевезень сьогодні або в минулому.

У 1995 р. Інтерменеджер запросив і одержав консультативний статус при Міжнародній морській організації (ІМО). Це було особливо важливо, в зв'язку з тим, що ІМО представила свій Міжнародний кодекс з управління безпекою (ISM), який знайшов своє відображення у резолюції А.741 (18), і в даний час входить до Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі (SOLAS)

Асоціація брала участь у роботі підкомітетів Балтійської і міжнародної морської ради (БІМКО) та рецензувала проформи контрактів Shipman і Crewman.

Члени[ред. | ред. код]

На сьогодні, щоб виконати вимоги до членства в Інтерменеджер досить, щоб компанія впровадила міжнародний стандарт ISO 9001: 2000 Системи менеджменту якості, що охоплює елементи з Кодексу ІСМА. Це означає, що немає необхідності для InterManager проводити додатковий аудит, щоб визначити рівень якості ділової компетентності членів. Замість цієї процедури Асоціація видає рекомендації з інтерпретації ISO 9001: 2000 стосовно діяльності суднових і крюинг-менеджерів, допомагаючи їм досягти належного рівня якості, який InterManager вважатиме за потрібне.

Членами InterManager є 87 компаній і організацій судноплавного сектора. Асоціація представляє суднових менеджерів по всьому світу, які контролюють флот, що складається з більш ніж 5000 суден, на яких працюють 250 тисяч моряків. Обмін інформацією та робота над спільними цілями є відмінною рисою членства в InterManager. Члени Асоціації мають багатий досвід і знання в своїх напрямках роботи, що дозволяє об'єднати аналітичні експертні висновки на користь різних комітетів Асоціації та надавати колективний доступ через онлайн форуми, конференції, семінари.

В Асоціації передбачено дві категорії членства.

Дійсними членами можуть стати суднові менеджери і менеджери крюїнгових агентств, безпосередньо задіяні у наданні послуг суднового менеджменту. Це можуть бути як окремі крюїнгові агентства, так і підрозділи суднового і крюинг-менеджменту в судноплавних компаніях. Дійсними членами Міжнародної асоціації суднових менеджерів є 43 компанії, включно із крюїнгами, які здійснюють свою діяльність і на території України. Серед них:

  • Alpha Navigation;
  • Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM CSC Ukraine);
  • Columbia Shipmanagement Ltd (CSM Ukraine);
  • V.Ships Group;
  • Wilhelmsen Ship Management (Wilhelmsen Marine Personnel Ukraine).

Заявки на асоційоване членство приймаються від компаній і організацій, що працюють у судноплавній галузі, у тому числі, суднових постачальників та інших зацікавлених сторін. Асоційованими членами Міжнародної асоціації суднових менеджерів є 44 організації, серед них:

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Международная ассоциация судовых менеджеров (Интерменеджер, ИСМА) / International Ship Managers Association (InterManager, ISMA). Международные и Морские Органиации. Архів оригіналу за 21 вересня 2016.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Видання до 25-річчя Інтерменеджер [Архівовано 20 листопада 2016 у Wayback Machine.]