Мітряєва Віра Федорівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мітряєва Віра Федорівна
Народилася 1915
Анненково-Лісне, Майнський район, СРСР
Померла 1990
Анненково-Лісне, Майнський район, Ульяновська область, РРФСР, СРСР
Поховання Анненково-Лісне
Країна  СРСР
Діяльність доярка
Нагороди
Герой Соціалістичної Праці
орден Леніна
срібна медаль ВДНГ

Віра Федорівна Мітряєва (19151990) — передовик радянського сільського господарства, доярка обласної дослідної станції тваринництва, Майнський район Ульяновської області, Герой Соціалістичної Праці (1966).

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в 1915 році в селі Анненково-Лісове, нині Майнського району Ульяновської області в російській селянській родині.

У 1937 році поступила на роботу на Анненковську ферму Ульяновської області дослідної станції тваринництва. Набрала і стала працювати з групою телят.

У 1953 році набрала групу корів. У 1959 році продемонструвала рекордні показники у виробництві. Протягом кількох років протягом сьомої п'ятирічки визнавалася кращою дояркою Ульяновської області.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 22 березня 1966 року за отримання високих показників у сільському господарстві і рекордні надої молока Вірі Федорівні Мітряєвій присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці з врученням ордена Леніна і медалі «Серп і Молот».

Продовжувала трудитися в колгоспі, показувала високі виробничі результати. Після виходу на заслужений відпочинок проживала в Ульяновську.

Померла у 1990 році. Похована в рідному селі.

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Мітряєва Віра Федорівна. // Сайт «Герои страны» (рос.).