Мітчелл Генрі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мітчелл Генрі
англ. Mitchell Henry
«Домашнє правило». Карикатура Spy, опублікована у Vanity Fair у 1879 році
Народився 23 квітня 1826(1826-04-23)[2]
Помер 22 листопада 1910(1910-11-22)[1][2] (84 роки)
Royal Leamington Spad, Ворикшир, Англія, Сполучене Королівство[2]
Країна  Сполучене Королівство
Діяльність політик, журналіст
Alma mater Університетський коледж Лондона
Знання мов англійська
Заклад Університетський коледж Лондона
Посада Член 23-го парламенту Сполученого Королівства[d][3], Член 22-го парламенту Сполученого Королівства[d][3], Член 21-го парламенту Сполученого Королівства[d][3] і Член 20-го парламенту Сполученого Королівства[d][3]
Партія Home Rule Leagued

Мітчелл Генрі (1826 — 22 листопада 1910) — англо-ірландський лікар, бізнесмен та політик, відомий своєю діяльністю у сферах медицини, підприємництва та політики в Ірландії. Він також став відомим завдяки побудові замку Кайлмор та його діяльності у сфері сільськогосподарських реформ.

Біографія

[ред. | ред. код]
Файл:Mitchell Henry.jpg

Мітчел Генрі народився у 1826 році в Манчестері, Англія, в родині багатих текстильних промисловців. Він здобув освіту в Лондонському університеті, де здобув медичний ступінь. Після закінчення навчання Генрі працював хірургом у Лондоні.

Кар'єра

[ред. | ред. код]

Лікарська діяльність

[ред. | ред. код]

Після здобуття медичної освіти, Генрі розпочав кар'єру хірурга в Лондоні. Його професійні навички та відданість справі швидко здобули йому повагу в медичних колах.

Бізнес

[ред. | ред. код]

Після смерті батька в 1862 році Генрі успадкував значний статок, що дозволило йому відійти від медицини та зайнятися бізнесом і політикою. Він інвестував у різні підприємства, включаючи текстильну промисловість та сільське господарство в Ірландії.

Політика

[ред. | ред. код]

Генрі був обраний до Палати громад Великої Британії як представник округу Голвей (Голвей Західний) у 1871 році і займав цей пост до 1885 року. Він був прихильником ірландських сільськогосподарських реформ та працював над покращенням умов життя ірландських фермерів.

Замок Кайлмор

[ред. | ред. код]

Одним із найвідоміших проєктів Генрі є будівництво замку Кайлмор (Kylemore Castle) в Коннемарі, Ірландія. Будівництво замку було розпочато у 1867 році як подарунок його дружині Маргарет Вонгент Генрі. Після трагічної смерті Маргарет у 1875 році замок став для Генрі місцем пам'яті. Замок та прилеглі сади були розкішно оформлені та залишаються популярною туристичною визначною пам'яткою до сьогодні.

Особисте життя

[ред. | ред. код]

Мітчел Генрі був одружений на Маргарет Вонгент Генрі, з якою у нього було дев'ять дітей. Після смерті Маргарет у 1875 році, він продовжував жити в замку Кайлмор до своєї смерті у 1910 році.

Спадщина

[ред. | ред. код]

Мітчел Генрі залишив значний слід в історії Ірландії завдяки своїм зусиллям у сфері сільськогосподарських реформ та будівництву замку Кайлмор. Його діяльність мала великий вплив на життя ірландських фермерів та розвиток регіону Коннемара.

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]